Obvestilo

Prekratka varnostna razdalja – dve nesreči na primorki

Po sporočilih  ljubljanske policijske uprave se je danes  dopoldne na primorski avtocesti v smeri proti Vrhniki zgodila prometna nesreča. “Z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja prometnih nesreč je bilo ugotoljeno, da je do prvega naleta vozil  prišlo približno 1 km pred Cestninsko postajo Log v smeri proti Primorski. V nesreči je bilo
udeleženih šest osebnih vozil,”  sporočajo s policije.

Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je do nesreče prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji štirih voznikov osebnih vozil, državljana Avstrije in treh  državljanov Slovenije. Slednji  so utrpeli lažje poškodbe, v nesreči pa je nastalo za okoli 20.000 evrov materialne škode. Vsem povzročiteljem so policisti izdali plačilne naloge.

Do drugega naleta vozil je nato prišlo še pri kraju Brezovica. Z ogledom je bilo ugotovljeno, da gre dejansko za dve prometni nesreči z materialno škodo. V prvi nesreči so bila udeležena tri vozila. Vzrok za nesrečo je bila prav tako vožnja na prekratki varnostni razdalji državljana Nizozemske. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

V drugi nesreči z materialno škodo sta bili udeleženi dve osebni vozili. Voznika (državljana Slovenije) pa nista potrebovala posredovanje policije, temveč sta se dogovorilaa sama.

Vir: PU Ljubljana

Ne spreglejte

Na finalu POPRI tudi letos najboljši

Finale in zaključna prireditev nacionalnega tekmovanja v podjetniških idejah mladih POPRI, ki se je včeraj …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja