Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Premrl in Ošlaj sezono 2018 začela s težjo nesrečo, a obljubljata hitro vrnitev

V Vipavski dolini smo tudi tokrat spremljali atraktiven reli, ki pa za ekipo Unikatoy racinga ni imel srečnega konca. Po tesnem boju za najvišja mesta v diviziji 2 sta Grega Premrl in Vili Ošlaj na sedmi hitrostni preizkušnji doživela težjo nesrečo, ki utegne tudi nekoliko spremeniti načrte za nadaljevanje sezone …

Uspešno skozi prvih šest hitrostnih preizkušenj

Do nesreče sta Premrl in Ošlaj držala mesta med prvo trojico uvrščenih posadk v diviziji 2 slovenskega državnega prvenstva. Šesto hitrostno preizkušnjo, prvo izvedbo legendarnih Žabelj, sta zaključila na drugem mestu. Nato je prišla sedma hitrostna preizkušnja (HP Erzelj 1). Premrl je na delu, kjer proga zavije prek hitrostnih ovir, izgubil nadzor nad dirkalnikom, vse skupaj pa se je končalo z nevarnim prevračanjem. K sreči jo je skupil zgolj dirkalnik.

Ko medsebojna pomoč postavi tekmovalnost v drugi plan

“Žal se nama z Vilijem tokrat ni izšlo za dober rezultat, čeprav sva si ga močno želela. Z njim bi bilo nadaljevanje sezone nekoliko lažje, zdaj pa bo potrebno še toliko bolj garati. Nesreče so žal del našega športa in k sreči sva tokrat oba ostala cela. Zelo sem hvaležen sotekmovalcem, ki so se zaustavili na kraju nesreče, da bi nama nudili pomoč. Pokazali so izjemno športnost, četudi so s tem pod vprašaj spravili svoj rezultat na reliju,” je po prihodu v servisno cono dejal Grega Premrl.

Sedaj za ekipo Unikatoy Racinga sledi podroben pregled škode na dirkalniku, ki je že po prvih ocenah dokaj obsežna. Kljub temu člani seveda ne mečejo puške v koruzo in obljubljajo nadaljevanje sezone v nezmanjšanem tempu. Načrte razkrijejo kmalu …

Slovensko državno prvenstvo se nadaljuje 25. in 26. maja v Velenju, medtem ko naslednja preizkušnja za ekipo Unikatoy Racinga prihaja že čez 14 dni na reliju v Opatiji.

Vir: Unikatoy racing

 

Ne spreglejte

Po prenovljenem mostu varneje prek Unice

Prenovljeni most Planina – Laze, ki je vrsto let predstavljal kritično prometno točko, je bil …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja