Obvestilo

Premrl in Verbičeva prevzela vodstvo v pokalu Mitropa Challenge

Težke razmere in popeskane ceste so zaznamovale letošnji rally Lavanttal. V neposredni bližini slovenske meje, na avstrijskem Koroškem, sta se na rallyju pomerila tudi slovenska predstavnika Grega Pemrl in Anja Verbič, ki sta se domov vrnila zadovoljna, saj sta prevzela vodstvo v pokalu Mitropa Challenge, kjer nastopajo dirkalniki s pogonom na en par koles.

 192 kilometrov hitrostnih preizkušenj, ki so na nekaterih odsekih potekale tudi na dokaj visoki nadmorski višini, je za posadko pomenilo pravi izziv. »Zaradi spremenljivega vremena smo se na rellyju soočali z nemalo težavami. Zahtevno je bilo izbrati pravi komplet gum, saj nas je v petek pričakal dež, v soboto pa je bilo vse do zadnjih dveh hitrostnih preizkušenj suho. V servisni coni je bilo cestišče še suho, medtem ko je na zadnjih dveh hitrostnih preizkušnjah deževalo. Vsemu navkljub smo rally zaključili uspešno in lahko se veselimo dobrega rezultata,« je po prihodu v cilj dejal Grega Premrl.

Ekipa Unikatoy Racing je na pravi poti

Skupno 15. mesto na rallyju in 2. med posadkami, ki nastopajo v pokalu Mitropa z dvokolesno gnanimi dirkalniki, je rezultat, ki je ekipo zadovoljil. »Veseli me, da smo glede na prejšnji rally pokazali določen napredek. Rezultat in doseženi časi na nekaterih hitrostnih preizkušnjah kažejo, da smo na pravi poti,« pa je dodala Anja Verbič, ki je v dirkalniku Citroën DS3 R3T drugič sedela na sovozniškem sedežu.

Ekipo Unikatoy Racing naslednji rally čaka čez približno mesec dni, ko bodo nastopili v Istri, na rallyju Opatija.

foto: Miha Fabijan / foto Modlic

 

Ne spreglejte

ebm-papst Slovenija: v četrto desetletje z novimi poslovnimi prostori

Podjetje ebm-papst Slovenija, ki je največji delodajalec na Notranjskem, je včeraj v Podskrajniku v počastitev …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja