Obvestilo

Prenova ceste Parje-Juršče s pomočjo ministrstva za obrambo

Minister za obrambo mag. Matej Tonin in župan Občine Pivka Robert Smrdelj sta v prostorih Občine Pivka podpisala dogovor, ki določa pogoje in način medsebojnega sodelovanja glede uporabe infrastrukture v upravljanju Ministrstva RS za obrambo v Občini Pivka in neposredni soseščini. S tem se zagotavlja njena dolgoročna uporaba z upoštevanjem interesov lokalne skupnosti, povezanih z uporabo te infrastrukture, ter medsebojna razmerja in sofinanciranje MO v skupne projekte z Občino Pivka.

V Dodatku št. 3 k Dogovoru o medsebojnem sodelovanju, ki sta ga podpisala minister in župan, je dogovorjeno, da se za izvedbo sofinanciranja Ministrstva RS za obrambo za leta 2020, 2021, 2022, 2023 in 2024 šteje sofinanciranje investicije v lokalno javno infrastrukturo v višini 500.000 evrov, in sicer bo Ministrstvo sofinanciralo 250.000 evrov leta 2021 in 250.000 evrov leta 2022. V teh dveh letih bosta Ministrstvo RS za obrambo in Občina Pivka sofinancirala prenovo ceste Parje–Juršče.

Občina Pivka in Ministrstvo za obrambo s podpisom dokumenta izpolnjujeta dogovor iz leta 2008, s katerim omenjeno ministrstvo vsako leto sofinancira lokalno javno infrastrukturo do 100.000 evrov. Lani in letos je tako sofinanciralo prenovo ceste Zagorje–Bač in gradnjo avtobusnega postajališča za zagotovitev varnosti v cestnem prometu v višini 600.000 evrov.

Minister za obrambo mag. Matej Tonin je po podpisu dodatka k dogovoru dejal, da ministrstvo deluje družbeno odgovorno in se želi s sofinanciranjem v infrastrukturo lokalni skupnosti zahvaliti za gostoljubje  pri delovanju Slovenske vojske.

Ob tem je še poudaril, da se zaveda, da je delovanje ministrstva v občini lahko moteč dejavnik, zaradi česar si vodstvo ministrstva prizadeva vplive navzočnosti kompenzirati.

Župan Občine Pivka Robert Smrdelj je podpis dodatka k dogovoru označil kot rezultat uspešnega dolgoletnega sodelovanja med občino in Ministrstvom RS za obrambo. Kot je povedal, bodo investicije v lokalno javno infrastrukturo vplivale na bolj kakovostno življenje občanov.

Služba za strateško komuniciranje

Ne spreglejte

Dan zaščite in reševanja v Cerknici

Na parkirišču Trikotnik v Cerknici je v soboto, 8. junija, potekal razgiban dan zaščite in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja