Obvestilo

Prenova objekta na Počku z ameriško pomočjo

Slovenska vojska bo pri urjenjih na vadišču Poček poslej uporabljala objekt na Bilah, ki so ga v prisotnosti državnega sekretarja na ministrstvu za obrambo Miloša Bizjaka, ameriškega veleposlanika v Sloveniji Brenta Roberta Hartleyja in postojnskega župana Igorja Marentiča danes slavnostno odprli.

Prenovljeni objekt bo namenjen rednemu delu Slovenske vojske in predvsem prihodnji upravi osrednjega vadišča. Svojemu namenu bo služil pri mednarodnih vojaških usposabljanjih in vajah.

V okviru programa gradenj, povezanih z vajami oboroženih sil ZDA, je bil tokratni finančni vložek ameriške vlade v obnovo objekta 193.000 dolarjev.

Na objektu so bila v juliju opravljena temeljna vzdrževalna dela – obnovljen je bil del zunanjosti, zamenjana vrata, v notranjosti nameščena montažna tla, popravljeni žlebovi in položena električna napeljava.

Hartley je v nagovoru poudaril, da med SV in ameriško vojsko, še posebej nacionalno gardo Kolorada, ne vlada samo sodelovanje, ampak pravo partnerstvo. In kaj se lahko doseže s partnerstvom, so po njegovih besedah dokazali pri sanaciji tega objekta. Sicer bo objekt služil tudi lokalnemu prebivalstvu, da bo boljše in pravočasno obveščeno o vseh aktivnostih, ki se bodo odvijale na osrednjem vadišču SV, pripadnikom SV pa bo omogočalo večjo varnost in boljše urjenje. (B. M. K., STA)

Foto: slovenskavojska.si

Ne spreglejte

Stoletje Godbe Cerknica v fotografskem objektivu

V Galeriji Krpan so sinoči odprli pregledno fotografsko razstavo, posvečeno stoletnici Godbe Cerknica, ki je …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja