Obvestilo

Prenovljena cesta za večjo varnost prebivalcev Vidovske planote

Cerkniški župan Marko Rupar je skupaj s predstavnikoma krajevnih skupnosti Cajnarje – Sv. Vid in Begunje, Markom Naredom in Jankom Medenom, slavnostno odprl prenovljeno in razširjeno cesto Sv. Vid Župeno, ki povezuje obe krajevni skupnosti.

Prenova in razširitev omenjene ceste predstavlja II. fazo dobrih 230 tisoč evrov vrednega projekta, ki so ga v cerkniški občini začeli izvajati julija letos, v naslednjih dveh letih pa bodo skušali urediti tudi preostali del makadamskega cestišča Sv. Vid – Župeno. Po županovih besedah gre namreč za pomembno povezovalno cesto, katere prenovo pa so nekoliko zanemarjali.

Odprtja so se poleg župana Ruparja in najožjih sodelavcev ter številnih krajanov udeležili tudi Damir Črnčić, direktor podružnice GP Krk za gradnje v Sloveniji, in Sašo Previšić, direktor podjetja CBE.

»Mozaiku urejenih cest smo dodali še en kamenček. Naš namen je, da s prenovo cest zagotavljamo možnosti za nadaljnji razvoj območja, večjo prometno varnost in izboljšanje življenjskega okolja prebivalcev,« je ob koncu uradnega dela slovesnosti poudarila Jasna Zalar s cerkniške občine, prenovljeno cesto pa je blagoslovil tudi župnik Stanislav Gradišek.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

20161028_162115

 

20161028_160649

 

Ne spreglejte

Jakovica: poklon koncertnemu in opernemu pevcu Samu Smerkolju

Na belo nedeljo so se v Jakovici zbrali, da bi odkrili spominsko ploščo koncertnemu in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja