Obvestilo

Prenovljeni most na cesti proti Suhorju predali namenu

Minister za okolje in prostor Andrej Vizjak, župan Občine Pivka Robert Smrdelj in predsednica Vaške skupnosti Suhorje Brigita Volk so danes uradno predali namenu prenovljeni most čez reko Reko na cesti proti Suhorju.

Most je bil zgrajen v tridesetih letih prejšnjega stoletja, zdaj pa je bil deležen celovite obnove, od temeljenja, injektiranja podpornikov, izgradnje nove voziščne plošče z ograjo, dovozne poti do mostu in ureditve brežin. Pri prenovi se je ohranila osnovna kamnita konstrukcija.

Sklep o prenovi mostu so na Občini Pivka na prošnjo krajanov Suhorja sprejeli že pred leti, ocenjene vrednosti pa so kazale, da naložba ne bo majhna in da tudi pogoji gradnje ne bodo enostavni.

Zaradi visoke vrednosti investicije in s tem obrementive občinskega proračuna so morali začetek gradnje kar nekaj let odlagati. Eden od razlogov, da most res obnovijo, so bile tudi poplave v februarju 2019, ki so most dodatno poškodovale.

K projektu je pristopilo tudi  Ministrstvo RS za okolje in prostor in iz naslova odprave posledic zaradi poplav in v letih 2019 in 2020 namenilo dobrih 436.000 evrov za sofinanciranje obnove mostu. Občina Pivka je prispevala delež v višini 141.000 evrov.

Krajani Suhorja in njihovi obiskovalci so imeli v času, ko prehod čez most ni bil mogoč, kar devet kilometrov daljšo pot po makadamski cesti proti skozi Ostrožnemu Brdu.

Vir: pivka.si
Foto: Simon Avsec

Ne spreglejte

Jakovica: poklon koncertnemu in opernemu pevcu Samu Smerkolju

Na belo nedeljo so se v Jakovici zbrali, da bi odkrili spominsko ploščo koncertnemu in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja