Obvestilo

Prestrančani po 50-ih letih dobili pločnik

V Prestranku so dopoldne slovesno odprli most, cesto in pločnik, s čimer se bo v tem delu občine Postojna močno povečala prometna varnost. »Ta most smo dolgo čakali, a bomo v Postojni dobili še kakšnega, saj mostovi povezujejo,« je ob slavnostni  otvoritvi med drugim dejal župan Igor Marentič.

Gre za investicijo v sklopu kanalizacije, v katero so umestili  tudi izgradnjo pločnika, ki so ga krajani pričakovali že od samega odprtja ceste, torej polnih 50 let. Po županovih besedah  bodo na tem mestu kmalu poskrbeli tudi za prehod za pešce, tako da bo varnost naposled zagotovljena.

Prestranek-župan

 

Med večjimi projekti v bližnji prihodnosti so po županovih besedah poleg skupnega, postojnsko-pivškega, izgradnje in obnove celotnega vodovoda nova Zelena dvorana v vrednosti okoli 400 tisoč evrov, osnovna šola v Planini – 600 tisoč in gasilski dom v Hruševju v vrednosti 300 tisočakov.

Na slovesnosti so kratek kulturni program pripravili učenci bližnje osnovne šole, ki bodo zaradi nove pridobitve varneje hodili k pouku.

Prestranek-fantek  Prestranek-nastop Prestranek-plesalke

Župan Marentič je na slovesnosti v Prestranku med drugim tudi napovedal, da bo občina poleg prestranškega poskrbela tudi za druge mostove, saj le-ti povezujejo.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Pivška vaga na placu pri balincu zaživela v prenovljeni podobi

Konec junija je Trška skupnost Pivka odprla obnovljeno vago na placu pri balincu. V sklopu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja