Obvestilo

Preteklost ne sme obremenjevati naše prihodnosti

S slovesnostjo, ki so jo naslovili Še bo kdaj pomlad, so v Grčarevcu, v Občini Logatec, zaznamovali 70-letnico konca druge svetovne vojne, osvoboditve Logatca in dneva Evrope.

Grčarevec-glasba

 

Kot je dejal slavnostni govornik, logaški  župan Berto Menard, s pogledom v preteklost oblikujemo prihodnost, pri čemer pa ne moremo mimo dejstva, da je tudi NOB priznan kot del osvobodilnega gibanja evropskih narodov.

 

»Bil bi čas, da vsi spoznamo, komu so vojne namenjene in kdo ima od njih koristi,« je dejal Menard in poudaril: »Danes smo tu, da se poklonimo spominu na pretekle dogodke.«

»Stopimo skupaj in naredimo pietetni korak na simbolni in osebni ravni ter se pridružimo evropskim narodom, ki so to plemenito dejanje že storili,«  je poudaril slavnostni govornik in dodal, da preteklost ne sme več obremenjevati naše prihodnosti in še manj prihodnosti mladih rodov.

Na govorniški oder sta stopila še Bojan Leskovec, ki je orisal zgodovino osvoboditve Logatca, prisotne pa je v imenu veteranov vojne za Slovenijo nagovoril še Anton Antičevič.

V kulturnem programu pa so poleg Pihalnega orkestra Logatec pod vodstvom Vida Pupisa in Obrtniškega mešanega pevskega zbora z zborovodjo Janezom Gostišo nastopili še recitatorji Vanda Lavrič, Majda Urbas, Janez Podjed in Branko Simšič.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

 

Ne spreglejte

Pivška vaga na placu pri balincu zaživela v prenovljeni podobi

Konec junija je Trška skupnost Pivka odprla obnovljeno vago na placu pri balincu. V sklopu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja