Obvestilo

Previdno tudi s hrano iz trgovine

V situaciji, ko nas na vsakem koraku ogroža neviden, vendar zelo nevaren virus, moramo biti previdni tudi pri ravnanju s hrano oziroma živili, ki jih kupimo v trgovini. Po opozorilih Ministrstva RS za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je nujno vzdrževati visoko stopnjo higiene.

Ob vstopu v stanovanje ali hišo vrečko, ki jo prinesemo iz trgovine, odložimo v predsobi, nato si v kopalnici skrbno umijemo in razkužimo roke. Vrnemo se v predsobo po vrečko, jo nesemo v dnevni prostor ter iz nje zložimo hrano oziroma živila, zatem pa vrečko odnesemo nazaj v predsobo. Vnovič si umijemo ter razkužimo roke.

Sicer v trgovino gremo, ko je res nujno, nakup naj opravi en član družine, v trgovini se dotikamo samo tistih živil, ki jih nameravamo kupiti. Na pristojnem ministrstvu, kjer so izdali omenjena priporočila, predlagajo uporabo drugih kanalov nakupa, kot so spletna prodaja, ter preučitev možnosti, da nakup namesto nas opravi kdo drug in dostavi nakupljeno.

Ponovno poudarjamo, da zalog v prehrani ne primanjkuje, so pa lahko najbolj ranljive skupine – to so starejši prebivalci – kljub temu v težavah, zato jim skušajmo pomagati in namesto njih opravimo nakup na varen način. Bodimo solidarni!

Več na:

https://www.gov.si/novice/2020-03-16-kako-prakticno-ravnati-s-kupljeno-hrano-ko-jo-prinesemo-iz-trgovine/

Štab CZ Občine Logatec

Foto: Publishwall

Ne spreglejte

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana stopili na prste kriminalcem

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana smo minulo sredo na podlagi izdanih odredb s strani Okrožnega sodišča …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja