Obvestilo

Prihodnji teden na pogorišču Bresta »novi Brest«

Del proizvodnje  nekoč velikega pohištvenega podjetja bo obudilo pet nekdanjih delavcev, 20 do 30 ljudi bo spet imelo delo.

Cerknica –  Pohištveni velikan je v najboljših časih zaposloval kar 2.000 ljudi, po neuspešnih pogajanjih vodstva družbe za rešitev večletne agonije pa je bil konec decembra pa sprožen stečajni postopek.

Peščica najpogumnejših je bila prepričana, da bodo lahko vnovič pognali vsaj del proizvodnje. Kot je poročal Radio Slovenija, so  zato s še enim poslovnim partnerjem že ustanovili novo podjetje ter s stečajnim upraviteljem podpisali pogodbo o enoletnem najemu prostorov in opreme. Te dni opravljajo remont strojev, prihodnji teden pa naj bi proizvodnja tudi dejansko stekla. Posli naj bi bili dogovorjeni, proizvodnja pa v dobri kondiciji.

Brest kot Bestwood

Podjetje BestWood bo za že znane kupce izdelovalo podobne izdelke kot nekdanji Brest, je poročal Radio Slovenija, Andrej Razdrih, ki ga je za stečajnega upravitelja Bresta imenovalo ljubljansko okrožno sodišče, pa je izrazil upanje, da bo novemu podjetju uspelo ne le zaradi delavcev, temveč tudi zaradi stečajnih upnikov, katerih koristi mora zastopati. Nova delovna mesta bodo nekoliko omilila stisko nekaj več kot sto delavcev, ki so ob stečaju Bresta ostali na cesti.

Radio Slovenija/Uredništvo NzN

Foto: Blanka Markovič Kocen

 

Ne spreglejte

V Cerknici so pokopali pusta

Na pepelnično sredo, tokrat ravno na valentinovo, dan zaljubljencev, se je v Cerknici zgodilo še …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja