Obvestilo

Prijatelji motorjev – s 60 km/h po Sloveniji

To nedeljo se je v Logatcu zaustavila zanimiva druščina možakarjev, motoristov, ki so v Blekovi vasi razsedlali svoje jeklene konjičke in si privoščili oddih. Seveda nisem izgubljala časa in pisano druščino povprašala, kdo so in od kod prihajajo.

»Prijatelji motorjev« je pisalo na zastavicah, ki so krasile njihove motorje, nekatere že častitljive starosti. In kot je povedal »šef« druščine Damjan Bajc, gre za povsem naključno združenje prijateljev, ki občudujejo motorje in se z njimi radi vozijo. V družbi, seveda. Še eno posebnost ne smemo pozabiti: gre izključno za Tomosove motorje, med njimi tudi legendarna »štirka« in »actomatik«. Jih še pomnite?

motoristi-napis

Prijatelji motorjev se, kot je povedal Bajc, vsako leto tri- do štirikirat odpravijo na pot po Sloveniji, v poletnem času za tri, sicer pa za dva dni ali celo samo za dan. Hitrosti jim ni mar: vozijo se s 60 do 65 km/h! Sedež imajo v Postojni, dobivajo se zdaj pri enem, drugič pri drugem članu te druščine, celo na Vršič so se že povzpeli. Več pa v fotogaleriji.

Blanka Markovič Kocen

Foto: arhiv D. B. in B. M. K.

Ne spreglejte

Pivška vaga na placu pri balincu zaživela v prenovljeni podobi

Konec junija je Trška skupnost Pivka odprla obnovljeno vago na placu pri balincu. V sklopu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja