Obvestilo

Priložnosti, ki ustvarjajo podjetništvo

Podjetniški inkubator Perspektiva ne glede na razmere, ki jih je krojilo letošnje iztekajoče se leto, zaokroža leto s številnimi izvedenimi aktivnosti, predvsem pa pomembnimi dosežki in želenimi kazalniki, ki so zgolj dodatna spodbuda za vse perspektivne izzive in načrte v prihodnjem letu.

Podjetništvo je namreč področje, ki ga v regiji velja spodbujati in povezati s preostalimi dejavnostmi, predvsem pa približati posameznikom, ki lahko na tej poti uresničujejo svoje sanje ter s tem krepijo lokalno ponudbo in gospodarstvo.

Vodja Podjetniškega inkubatorja Perspektiva dr. Jana Nadoh Bergoč ter vodja programa SIO Ana Širca, sta današnji dan izkoristili za snidenje s predstavniki medijev, ki so tudi sicer pomemben del celovite podpore dejavnosti v skupnosti. Četudi virtualno, je Podjetniški inkubator Perspektiva potrdil, da povezovanje ne pozna razdalj, da je tudi v obdobju omejitev smiselno poudarjati in ustvarjati priložnosti, ki jih bomo potrebovali, ko se življenjski tempo znova vrne v stare tirnice.

Podjetniški inkubator Perspektiva, ki si z jasno vizijo prizadeva postati prepoznaven podjetniški center tudi v mednarodnem prostoru, s krepko podporo obstoječih gospodarstvenikov ter poudarkom na aktivni start-up skupnosti ter optimizaciji razpoložljivih storitev za podjetnike, leto 2020 zaključuje zadovoljno, saj njihovo delo že kaže rezultate. Med drugim so izboljšali ter prilagodili so svoje prostore, uspešno izvedli več programov, pod pokroviteljstvom SPIRIT Slovenija, sistematično pristopili k spodbujanju podjetnosti mladih, uspešno sodelujejo v dveh mednarodnih projektih, in sicer v projektu BIC4SME z RRA Zeleni kras sodelujejo pri oblikovanju novega podjetniškega programa ter v projektu ARRIVAL REGIONS, v sodelovanju s SGLŠ Postojna in Občino Postojna pa raziskujejo uspešne metode, kako v trg dela in podjetništvo vključevati tudi priseljence.

Podjetniški inkubator Perspektiva z veliko zavzetostjo napoveduje nove programe, v načrtu je tudi redno vključevanje v programiranje na področju podjetništva, med ključnimi izzivi v naslednjem letu pa je tudi krepitev sodelovanja z obstoječo podjetniško skupnost, katere podpora je prav gotovo med pomembnejšimi vzvodi uspešnosti novih podjetij.

Ekipa podjetniškega inkubatorja / Blanka Markovič Kocen

 

 

Ne spreglejte

Postojnska jama praznuje: 200 let vodniške službe

Z včerajšnjim dogodkom v Koncertni dvorani Postojnske jame smo svečano zaznamovali jubilejno leto: 200 let …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja