Obvestilo

Primorska se predstavlja v središču slovenske prestolnice

anes v centru Ljubljane diši po primorskih jedeh. V tednu, ko praznujemo dan vrnitve Primorske k matični domovini, so v starem mestnem jedru prvo tovrstno prireditev organizirala primorska živilska podjetja, med njimi tudi Pivka Perutninarstvo in Delamaris, ob podpori Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij GZS in pod pokroviteljstvom Mestne občine Ljubljana.

Primorski krožnik je poln temperamenta. Hrana je preprosta, a zelo raznovrstna in okusna, zato sodi v vrh kulinarike. Primorska kuhinja ima sicer mnoge posebnosti, v Istri, na Vipavskem in Krasu, na Idrijskem, v Posočju, Goriških Brdih, na Tolminskem ter v Brkinih. Vse pa povezujejo velika strast do lahke, a zelo dobre hrane, okusi začimb mediteranskega podnebja in primorska živilska podjetja, ki ohranjajo tradicionalne recepture.

 »Tako kot nas je narava tu na Primorskem obdarila z lepotami hribov, smaragdno Sočo, vipavsko burjo, žarečimi barvami v jeseni obarvanega ruja na Krasu pa vse do sinjega morja, se prav ta  narava odraža v svojstvenih okusih naših izdelkov. Naj gre tu za mleko krav, ki se pasejo na visokogorskih pašnikih, vinske trte, osončene s toplim primorskim soncem, pršut, zorjen na kraški burji, sadje in zelenjavo ter raznovrstne ribe, ki jih je polno Jadransko morje. Vsaj delček tega smo želeli predstaviti na prireditvi Po primorsko in vsem nam dokazati, da še kako velja rek Združeni smo močnejši in še boljši,« je ob dogodku povedala direktorica Mlekarne Planika Kobarid Anka Lipušček Miklavič.

PP4

  »Vesel sem, da smo se  primorska živilska podjetja uspela povezati in se skupaj predstaviti v Ljubljani. Tukaj danes lahko vidite skupaj pomembne blagovne znamke hrane in vin. Vsem je skupno, da prihajajo s Primorske. V njih se čuti mediteranska klima in blagodejni vpliv na naše počutje. V Ljubljani se svojim potrošnikom predstavljamo prvič letos. Želimo pa, da prireditev Po primorsko postane tradicionalna. Hvala vsem, ki ste nas obiskali,« je predstavitev pospremil z besedami predsednik uprave Vinakoper Nevio Pucer.

Mag. Janez Rebec, predsednik uprave družbe Pivka perutninarstvo in direktor Delamarisa, je povedal: »Pomembno je, da ima država zdrava in močna živilskopredelovalna podjetja. Izdelki slovenskega porekla so kakovostni in tudi cenovno dostopni. V poplavi akcij  je cena včasih edino merilo, zato je na policah trgovin vse več uvoženega blaga. Danes bi vam radi predstavili, da primorska živilska podjetja v skrbi za slovenskega potrošnika delamo dobro, kakovostno in zdravo. Naše izdelke ste danes lahko poskusili in se o tem prepričali

Besedilo in foto: P. S.

PP3

 

Ne spreglejte

Narišite nasmeh na parkirišču trgovine Eurospin v Logatcu

Vabimo vas na druženje z dobrodelno noto na parkirišču trgovine Eurospin Logatec v soboto, 25.9.2021 …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja