Obvestilo

Primorsko-notranjska regija letos brez zlatih inovatorjev

V okviru sedme razvojne konference Primorsko-notranjske regije je Območna gospodarska zbornica Postojna podelila letošnja priznanja in diplome za najboljše inovacije. Med desetimi prijavami, ki so prispele na razpis, je bilo pet inovacij nagrajenih z bronastim priznanjem in dve s srebrnim, medtem ko  zlatih priznanj letos niso podelili.

Srebrni priznanji so prejeli inovatorji iz podjetja Efos z Razdrtega za avtomatsko past Trapview aura, ki privablja koruzno veščo ter sorodne žuželk, in inovatorji iz podjetja Ydria Motors iz Podskrajnika za avtomatsko napravo za magnetenje rotorjev, ki omogoča magnetenje rotorjev različnih presekov ter dolžin in s tem širok spekter uporabnosti znotraj proizvodnje.

Prejemniki bronastih priznanj so inovatorji iz podjetij Brest Pohištvo, Izoterm Plama in Kovinoplastika Lož, kjer so bile z bronastim priznanjem nagrajene tri inovacije.

Sedma razvojna konferenca Primorsko-notranjske regije je tokrat potekala na temo ne-tehnoloških inovacij. »Gre za poslovne procese, poslovne modele, ki vlivajo na boljše poslovanje, poslovni izid, tudi če ne gre za visoko tehnologijo,« je povedal direktor postojnske GZS Boštjan Požar. Po njegovih besedah so omenjene inovacije še posebej dobrodošle za sicer produktno naravnano Primorsko-notranjsko regijo, kjer  je treba inovirati poslovne procese in modele.

Konference sta se udeležila tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek ter državni sekretar Aleš Cantarutti.

Minister Počivalšek (na sliki) je v nagovoru udeležencem konference poudaril, da je mednarodna konkurenčnost danes v največji meri odvisna od stopnje inovativnosti. In predvsem netehnološke inovacije prispevajo večino vseh novih delovnih mest in dvig konkurenčnosti, je dejal minister (B. M. K.)

Foto: Simon Avsec

razvojna konferenca-Počivalšek razvojna konferenca-publika

Ne spreglejte

Peter Nelec, direktor Komunale Cerknica: »Zmanjševanje vodnih izgub bo prioriteta.«

septembra lani je vodenje Javnega podjetja Komunala Cerknica prevzel Peter Nelec, ki prihaja iz gospodarstva, …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja