Obvestilo

Primorsko-notranjska regija razvojno ogrožena, a z velikim potencialom

V Pivki se je z javno tribuno o razvoju regije se je končal vladni obisk primorsko-notranjske regije. Prinesel je veliko obljub, pa tudi nekaj konkretnih zavez za pomoč pri razvoju regije. V Postojni si tako lahko obetajo nov dom upokojencev, na Bistriškem pa bo država pomagala pri nadgradnji industrijske cone Bač. Veliko pozornosti je ministrski zbor  namenil infrastrukturi.

Medtem ko si je minister za kmetijstvo Jože Podgoršek v okviru vladnega obiska ogledal več primerov dobrih praks in ob tem je poudaril potrebo, da v Sloveniji v prihodnjih letih bistveno izboljšamo povezovanje in sodelovanje znotraj celotne verige preskrbe s hrano, je Zvonko Černač, minister, pristojen za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, v pogovoru za Radio 94 poudaril, da je dala vlada gradnji obvoznice pospešek. Prva faza bo po njegovih napovedih stekla še letos, glavni del projekta, ki bo vključeval tudi predor med krajem in muzejem Park vojaške zgodovine, pa naj bi začeli izvajati v roku dveh let.

Primorsko-notranjska regija ima velik potencial, a je glede na trenutne gospodarske rezultate razvojno ogrožena, ključni kazalniki pa so pod slovenskim povprečjem, je ob obisku omenjene regije poudaril gospodarski minister Zdravko Počivalšek. Potencial regije sam vidi predvsem na področjih lesne industrije in turizma.

STA/Uredništvo NzN

Foto: Tine Šubic

Ne spreglejte

Jakovica: poklon koncertnemu in opernemu pevcu Samu Smerkolju

Na belo nedeljo so se v Jakovici zbrali, da bi odkrili spominsko ploščo koncertnemu in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja