Obvestilo

Primorsko-notranjska z Zelenim krasom na Expu

Svojo 14-dnevno predstavitev v okviru slovenskega paviljona na svetovni razstavi Expo v Milanu kot peta od skupno 10 slovenskih regij začenja primorsko-notranjska regija. Turistična destinacija se bo predstavila po imenom Zeleni kras (Green Karst) in s sloganom Dva obraza enega sveta.

Regija bo s tem izpostavila preplet podzemnega in nadzemnega kraškega sveta, ki ji daje povsem samosvoj značaj, so pojasnili v Regionalno-razvojni agenciji Zeleni kras in javni agenciji Spirit.

Na Zeleni kras vabijo najlepše svetovno znane slovenske kraške jame: Postojnska jama, Križna jama s podzemnimi jezeri in Planinska jama z največjim sotočjem podzemnih rek v Evropi. Tu se nahaja presihajoče Cerkniško jezero, največje tovrstno jezero v Evropi.

Nastop na Expu sicer pomeni za regijo nove priložnosti za privabljanje obiskovalcev. Pozornost bodo skušali pritegniti z video vsebinami ter fotografskimi motivi pokrajine in kraških posebnosti.

Na zunanjem odru slovenskega paviljona bodo nastop regije ta konec tedna popestrile skupine, ki bodo predstavile izročilo notranjskega dela regije – med drugim tudi maske znamenitega Cerkniškega pustnega karnevala. Predstavitev izročila regije bodo dopolnili ljudska glasba, legende, obredi, šege ter prikaz trajnostnih znanj.

Organizatorji  letošnje svetovne razstave v šestih mesecih pričakujejo okoli 20 milijonov obiskovalcev, slovenski paviljon pa dnevno obišče okoli 4000 ljudi. (STA, B. M. K.)

Foto: exposlovenia.si

 

Ne spreglejte

ebm-papst Slovenija: v četrto desetletje z novimi poslovnimi prostori

Podjetje ebm-papst Slovenija, ki je največji delodajalec na Notranjskem, je včeraj v Podskrajniku v počastitev …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja