Obvestilo

Primorsko-notranjske tekačice uspešne na balkanskem prvenstvu

Minuli konec tedna je v Beogradu potekalo Balkansko atletsko prvenstvo v dvorani za  veterane. Med okoli 500 udeleženci iz vseh balkanskih držav je nastopilo tudi 62 članic in članov Združenja atletskih veteranov Slovenije.  V slovenski ekipi so nastopile tudi tekačice iz naše regije, Kristina Bele, Rosana Brišar in Blanka Markovič Kocen.

 Kristina in Blanka sta tekli v štafeti 4×200 m, in sicer drugo in tretjo predajo, štafeta pa je zasedla tretje mesto v kategoriji W45. Obe sta tekmovali tudi v disciplini 3000 m tek, kjer je Kristina osvojila odlično peto v številčno močno zastopani kategoriji W45,  Blanka pa prvo mesto v kategoriji W50. Rosana je v teku na 200 m za las zgrešila kolajno.

Slovenski atletinje in atleti veterani so dosegli vrhunske rezultate in se domov vrnili s številnimi kolajnami, Marjeta Čad pa je bila na uradni otvoritvi BAMACI 2020 proglašena za najuspešnejšo veteranko Balkana za leto 2019. Septembra se bodo balkanski atleti veterani vnovič srečali v Albaniji, maja pa bo v Mariboru državno prvenstvo atletskih veteranov.

Blanka Markovič Kocen

 

Ne spreglejte

Kolesarčki spoznavali prometna pravila

Sklad vrtca Kurirček Logatec Vesele nogice je s članicami sklada v sodelovanju z vodstvom vrtca …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja