Obvestilo

Princeska Jokica nasmejala najmlajše

Kulturni program na Titovem trgu v Postojni nikakor ne zanemarja najmlajših prebivalcev mesta Postojna. Tako so v sredo prišli na svoj račun otroci, ki so si ogledali stand-up nastop Princeska Jokica. To je improvizirana komična pravljica za otroke, ki jo je izvedel Burekteater. Gledališčniki Burekteatra ustvarjajo predvsem na področju alternativnega avtorskega gledališča s poudarkom na sodelovanju z gledališčem.

Princeska Jojica-vodilna  Princeska Jojica-2jpg

Princeska Jojica-1jpg

En igralec je ob pomoči prijateljic lutk na zanimiv način nagovarjal nabrite male navdušence  in jih dodobra nasmejal. Tu in tam se je našla tudi kakšna šala za starše in druge starejše obiskovalce predstave, ki tako ob gledanju niso mogli ostati ravnodušni.

Na odru so se zvrstili zmaj Tujinaj, čarovnik Hokus Prdokus ter vsestransko nadarjeni pujski. Prvi je strašil s svojim ognjem, drugi je skoraj odfrčal z odra, preostali pa so peli in leteli. Na koncu je na vrsto prišla težko pričakovana Princeska Jokica. To je prijazna miška, ki je sicer malce boječa in se veliko joka, ampak je zbrala dovolj poguma, da je otrokom za konec povedala še zgodbico o princeski.

Po koncu predstave je za nadaljevanje dobrega vzdušja in zabave poskrbela animacijska skupina Rubi in Rudi, ki je za otroke pripravila raznovrsten material za risanje in slikanje. Zanimanja je bilo toliko, da je bilo na delovnih mizah kar veliko gneče, a zato nič manj veselih in zadovoljnih otroških obrazov.

Besedilo in foto: Maja Batagelj

 

 

Ne spreglejte

Pohod – izziv za gibalno ovirane osebe

V soboto, 25.05.2024, bo od 10h naprej potekal pohod za gibalno ovirane osebe. Izpred Ekomuzeja Pivških presihajočih …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja