Obvestilo

Pripravljenost vojakov na vsako situacijo

Včeraj se je v Postojni na Titovem trgu s slovesnostjo pričela večnacionalna in hkrati osrednja slovenska vaja Takojšen odgovor 2015, ki se bo končala 22. septembra.
Slovesnost so popestrili Big Bend Orkester Slovenske vojske, kvartet Orkestra Slovenske vojske in Kulturno društvo Torbarji.

Vaje se bo udeležilo okoli 1500 vojakov iz ZDA, Slovenije, s Hrvaške, iz Albanije, s Kosova,  iz Bosne in Hercegovine, Črne gore, Makedonije in Velike Britanije. Vaje so sestavljene iz terenskega dela in računalniških simulacij, kjer se vojaki lahko učijo, kako odreagirati v različnih situacijah. Seveda pa vsi upajo, da jim tega znanja ne bo treba uporabiti.

SV-10092015

 

SV-10092015-3

Kaj pravijo domačini?

Občani Postojne imajo glede vaj mešane občutke, saj lahko večkrat poslušajo vojaške strele s Počka. Zato je na slavnostni prireditvi župan Igor Marentič Postojnčane in Postojnčanke pozval, naj čim bolj učinkovito sodelujejo z vojsko.

Tiskovni predstavnik Slovenske vojsk, Simon Kore, je glede izbrane lokacije povedal: »Z javnim slavnostnim odprtjem želimo v Slovenski vojski graditi in vzdrževati dvosmerne odprte odnose z lokalno skupnostjo, katere del smo. Ne samo kot morebitni moteči dejavnik, temveč kot dejavni delodajalec, kot dejavnik popestritve zanimivega dogajanja, kot promotor turistične ponudbe (vsi tuji udeleženci pred samim začetkom vaje spoznavajo turistične znamenitosti Slovenije) ter kot tisti dejavnik, ki poskuša privabiti čim več denarja (tudi preko vojakov partnerskih držav) v lokalno skupnost.«

Kaj pa domačini resnično mislijo, izrazijo na medijskih portalih ali pa mnenje enostavno zadržijo zase.

Besedilo in foto: Manca Turk

Ne spreglejte

Postojnska jama praznuje: 200 let vodniške službe

Z včerajšnjim dogodkom v Koncertni dvorani Postojnske jame smo svečano zaznamovali jubilejno leto: 200 let …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja