Obvestilo

Pristave vnovič oživele na 4. grajskem pun(k)tu

V soboto se je na Pristavah zgodil že 4. grajski pun(k)t, ki je prinesel veliko dobre glasbe, hrane in druženja.

Četrti grajski pun(k)t z naslovom Ledena pravljica so na Pristavah pripravili Društvo ljubiteljev gradu Snežnik, festival Plavajoči grad in Narodni muzej Slovenije. Dogodek se je začel s sprehodom, ki ga je vodila lokalna turistična vodička Janja Urbiha in se ga je udeležilo okrog 20 sprehajalcev. Ti so po zasneženi okolici gradu imeli pravo Ledeno pavljico. Ob 17.00 so si otroci lahko ogledali lutkovno predstavo, ki jo je pripravilo LG Fru Fru z naslovom Vidkova srajčica. Okoli 80 otrok in staršev je resnično do zadnjega kotička napolnilo prostor, ki je na voljo. Nekateri odrasli so uživali v druženje ob kajenju fajf oziroma pip v ogrevanem kombiju poleg Pristav. Dogodek je privabil tudi nekaj novih obiskovalcev.

Ob 18.00 je sledil koncert skupine Terrafolk, ki jo sestavljajo Bojan Cvetrežnik, Danijel Černe – Mystica in Barja Drnovšek, skupini pa so se pridružili tudi gostje. Kot predskupina so nastopile domačinke z violinami. Ko so odrasli poslušali koncert, so otroci na delavnicah z malo pomoči in nasveti ustvarjali tortice na palčkah. Dr. Solce je na potopisnem predavanju z naslovom Kozarindija opisal svoje potovanje po Indiji ter za presenečenje ponudil tudi pravi indijski masala čaj. Sledil je še koncert skupine Grad gori!, katere člani so Brina Vogelnik, Matija Solce in Barja Drnovšek. Na odprtem odru po uradnem delu  so glasbeniki še malo razvajali ušesa poslušalcev, ki so še ostali.

Seveda pa so bile tako kot vedno doslej na voljo dobrote iz punktarske kuhinje. Zaradi objema snega in mraza tokrat ni bilo zunanje kuhinje Berte, so pa obiskovalci vseeno dobili tradicionalne dobrote,kot sta  jota in krompirjev golaž, poleg pa so bile še prigrizki, ki so jih pripravljali sproti, ter seveda topla pijača, da so se obiskovalci lahko ogreli.

Besedilo in foto: Klavdija Hiti

 

Ne spreglejte

Jakovica: poklon koncertnemu in opernemu pevcu Samu Smerkolju

Na belo nedeljo so se v Jakovici zbrali, da bi odkrili spominsko ploščo koncertnemu in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja