Obvestilo

Pristave vnovič oživele

Dober teden po zadnjem Grajskem pun(k)tu  sta domača kulinarična ponudba in kulturni program za odrasle in otroke vnovič zbrala skupaj ljudi, ki si želijo druženja v Pristavah, tako rekoč na domačem pragu.

V soboto, 3. decembra, na dan kulture, ko so vrata odprle različne kulturne ustanove, se je v zavetju notranjskih gozdov v Pristavah ob gradu Snežnik zgodil tretji Grajski pun(k)t. Dogodek temelji na prostovoljcih, ki želijo znova obuditi Pristave. Zato se je tretji pun(k)t zgodil samo dober teden po drugemu, ki je bil načrtovan dlje časa in imel tudi bogatejši program. A kot je videti, ljudi zanima kvaliteta in ne število dogodkov v dnevu.

Večji del dogajanja se je odvijal v Pristavah, srce druženja pa je Berta. To je prenosni štedilnik na drva. Ob njem se skujejo najboljši pogovori in dogovori in nikogar ne pusti hladnega. Poleg Berte, ki je tokrat dajala toploto za pijačo, je bilo poskrbljeno tudi za hrano. Bučna juha, polenta z ocvirki in ocvirkovka so bile tokratne jedi.

Dolgčas ni bilo niti otrokom. Uvodna predstava za otroke se je nadaljevala z otroško kuharsko delavnico, kjer so si mali kuharji  lahko naredili čokoladno kroglico, ki je vsebovala tudi rožičevo moko posebnega okusa. Delavnici pa je sledil še koncert.

Dogodek je s konji in vprego, prikazom grabljenja listja in podkovanjem konja popestril Janez Kandare.

Zato vas pun(k)tarji vabijo medse tudi ob naslednjem Grajskem pun(k)tu, ki bo ko bo, saj Pristave niso njihove, ampak so jih dobili v uporabo za določen čas.

Besedilo in foto: Klavdija Hiti

punkt4

 

punkt3punkt2punkt1

Ne spreglejte

V Notranjskem muzeju Postojna odprli novo razstavo »ROCK POSTOJNA«

V Notranjskem muzeju Postojna so v praznični december zakorakali z novo, prav posebno razstavo, ki …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja