Obvestilo

Prizadeti v poplavah oproščeni plačila NUSZ

Cerkniški svetniki so na včerajšnji seji sprejeli občinski proračun v višini 11,7 milijona evrov. Odločili so se tudi, da bodo tako fizične osebe kot podjetja, ki so jih prizadele poplave, oproščeni plačila nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča.

Na tak način občina skuša priti naproti občanom, ki so utrpeli škodo v poplavah, saj drugih sredstev trenutno nimajo na razpolago, je za Novice z Notranjske pojasnil Marko Rupar.

Na seji je bilo vloženih tudi več amandmajev, vendar svetniki niso potrdili nobenega. Župan občine Cerknica Marko Rupar je dejal, da verjetno zaradi tega, ker so bili nekateri predlogi preveč ambiciozni ali pa so zadeve že v teku.

Sicer pa večjih investicij v občini Cerknica ne načrtujejo, predvsem zato, ker bodo okoli 400 tisoč evrov morali nameniti za sanacijo po poplavah, 200 tisoč evrov pa za telovadnico na Rakeku.

Svetniki so sprejeli sklep o izstopu iz članstva Združenja občin Slovenije, ostali pa bodo  člani Skupnosti občin Slovenije. Kot je pojasnil Rupar, so se za to odločili zaradi znižanja stroškov, poglavitni vzrok pa je, da so interesi občine bolje zastopani v Skupnosti občin, saj so tam zbrane večje občine, ki zasledujejo podobne interese.

Andreja Jernejčič

Foto: B. M. K.

 

 

Ne spreglejte

ebm-papst Slovenija: v četrto desetletje z novimi poslovnimi prostori

Podjetje ebm-papst Slovenija, ki je največji delodajalec na Notranjskem, je včeraj v Podskrajniku v počastitev …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja