Obvestilo

Priznanja Ministrstva za obrambo Republike Slovenije na ogled v PVZ

V Parku vojaške zgodovine so 22. junija s krajšo slovesnostjo odprli gostujočo razstavo Vojaškega muzeja Slovenske vojske »Priznanja Ministrstva za obrambo Republike Slovenije«.  

Razstava, pod katero sta se podpisali avtorica Simona Pörš in oblikovalka Nives Ajdovec Lašič, prinaša strukturiran pregled vojaških odlikovanj različnih redov ter stopenj Ministrstva za obrambo Republike Slovenije. Priznanja se podeljujejo zaslužnim pripadnikom Slovenske vojske, sodelavcem ministrstva za obrambo, vojaškim poveljstvom, enotam in pripadnikom tujih oboroženih sil za zasluge pri razvoju ter krepitvi Slovenske vojske in obrambi države, za hrabrost v vojni in miru ter za uspehe pri opravljanju vojaške službe.

Dopolnitev muzejskih vsebin v glavni sezoni

Razstava je v Parku vojaške zgodovine umeščena ob bok nosilne razstave »Pot v samostojnost«, ki prikazuje dogajanje ob osamosvajanju Slovenije v letih ’90 in ’91. Slovenski vojski so bili takrat postavljeni temelji, na katerih stoji in iz katerih raste ter se razvija. Odprtje razstave časovno sovpada s pričetkom obeleževanja dneva državnosti, z gostovanjem vse do konca avgusta pa bo dragoceno dopolnila muzejske vsebine v času osrednje poletne sezone.

Priznanja kot dragocen element vpogleda v delovanje MO

V Parku vojaške zgodovine so gostujoče razstave zelo veseli, saj sta promocija Slovenske vojske in predstavljanje delovanja ostalih služb ministrstva za obrambo pomembni poslanstvi Parka vojaške zgodovine, pri čemer so vojaška priznanja dragocen element za vpogled v širino delovanja Ministrstva za obrambo Republike Slovenije.

Slovesnosti ob odprtju najnovejše razstave v Parku vojaške zgodovine so se kot častni gostje udeležili tudi načelnik štaba Generalštaba Slovenske vojske brigadir dr. Anže Rode, direktor Uprave za vojaško dediščino Republike Slovenije mag. Matjaž Ravbar, župan Občine Pivka Robert Smrdelj in načelnik Vojaškega muzeja Slovenske vojske podpolkovnik Marko Hlastec. Prvo vodenje po razstavi je za častne goste izpeljala njena avtorica Simona Pörš, dogodek pa je zaokrožil nastop terceta pihal Orkestra Slovenske vojske.

PVZ / Uredništvo NzN

Foto: Boštjan Kurent

 

Ne spreglejte

Našo regijo bogati 13 obetavnih podjetniških zgodb

DIATONIČNE HARMONIKE IZ LIPOVEGA LESA IN POBEG V TROPSKI GOZD STA LETOŠNJI ZMAGOVALNI POSLOVNI IDEJI …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja