Obvestilo

Priznanje Zlata muza tokrat v roke Vesni Arko

V Stekleni galeriji Večnamenske dvorane Logatec so sinoči odprli Ex tempore Logatec 2018 in že četrto leto zapored podelili priznanje Zlata muza za najboljšo slikarsko stvaritev. Tokrat jo je za sliko Skodelica kave prejela Vesna Arko.

Čeprav je predsednik Društva likovnikov Logatec Janez Ovsec uvodoma dejal, da kdor sodeluje, že zmaga, je imela komisija pod vodstvom likovne kritičarke Anamarije Stibilj Šajn izjemno težko delo med 54 pravočasno prijavljenimi deli izbrati tisto, ki izstopa. Še zlasti zato, ker kakovost prijavljenih del po besedah Stibilj Šajnove iz leta v leto raste.

Letos so organizatorji, Društvo likovnikov Logatec, razpisali tri tematska področja, in sicer Gozd, Lepote Notranjske in Ivan Cankar.  Zlasti tistim, ki so se odzvali na zadnjo temo, ki pritiče praznovanju stoletnice smrti velikega pisatelja, pesnika, dramatika in politika, je Ovsec izrekel posebno priznanje. Sicer se je največ prijavljenih lotilo tematike gozda, nekaj manj pa lepot Notranjske. V tej kategoriji sta prednjačila Cerkniško jezero in Planinsko polje.

»Veseli smo, da glas o našem ex temporu sega tudi izven meja logaške občine,« je dejala predsednica komisije in dodala, da je skupina prijavljenih zelo heterogena, tako oblikovno in tehnično kot tudi narodnostno.

Komisija, ki sta jo poleg Anamarije Stibilj Šajn sestavljala še mag. Milena Usenik in Andrej Grom, je delo zaključila tik pred odprtjem Ex tempora Logatec. Podelili so vrsto priznanj, le v kategoriji Lepote Notranjske ni nobena od prijavljenih slik zadostila merilom. Za  najboljšo sliko  pa je komisija zbrala Skodelico kave Vesne Arko. Avtorica je v tehniki olje na platno ustvarila izjemno sliko skodelice kave, ki jo objemajo roke.

Arkova je iz županovih rok prevzela kipec Zlato muzo, delo logaškega umetnika Franca Godine, za glasbeno kuliso pa je tokrat poskrbel MePZ Objem pod vodstvom Marjana Grdadolnika.  Odprtje je finančno podprla Občina Logatec.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Brane Pevec in Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja