Obvestilo
SLOVENIJA,LOZ,27.6.2012,PODJETJE KOVINOPLASTIKA LOZ. FOTO:MAVRIC PIVK/DELO

Prodaja Kovinoplastike Fincem še pod vprašajem

Stari trg pri Ložu – Na skupščini, sklicani za 29. avgust, bodo lastniki družbe pooblaščenke Kovinoplastike Lož odločali o tem, ali naj dajo soglasje k prodaji 62-odstotnega deleža v Kovinoplastiki Lož finskemu kupcu KJK Investicije 5 ali ne. Odločitev zaenkrat še visi v zraku, saj nekateri želijo, da se pogajanja o prodaji nadaljujejo z družbo Plastoform iz Šmarjete.

Po prvotnem predlogu bi delničarji družbe pooblaščenke na skupščini odločali o soglasju k pogodbi o prodaji 1.755.507 delnic Kovinoplastike, ki sta jo družba in KJK Investicije 5 v lasti finsko-luksemburškega finančnega sklada KJK Fund II podpisala 27. julija.

Dodatni predlog lahko pomeša štrene

Na spletnih straneh Ajpesa je bil včeraj objavljen dodatni predlog, po katerem bodo imeli možnost glasovati proti prvotnemu predlogu in o tem, naj se pogajanja o prodaji Kovinoplastike nadaljujejo s Plastoformom in drugimi, Družbi za upravljanje terjatev bank pa naj se predlaga podaljšanje roka za izpolnitev zavez za pol leta.

Enako se bo zgodilo z glasovanjem o (ne)podelitvi soglasja k pogodbi o prodaji celotnega deleža v invalidskem podjetju TCR Inpro za 11.617 evrov.

Družba pooblaščenka na meji bankrota

Družba pooblaščenka Kovinoplastike Lož je po pisanju Siola nekaj let na meji bankrota, zato prodaja delnice Kovinoplastike. Njena največja upnika sta Družba za upravljanje terjatev bank in Kovinoplastika sama. Slednja zaposluje skoraj 700 in je največji zaposlovalec v Loški dolini.

P. Nelec: tujih lastnikov razvoj podjetja ne za

Uprava Kovinoplastike Lož d. d. obtem poudarja, da si  želi predvsem dolgoročnega in stabilnega, kapitalsko ustreznega lastnika, ki podjetje ne bo izčrpava,l ampak razvijal, zaposloval in pripomogel k razvoju kraja in regije. “Želimo lastnika, ki razume logiko in poslovanje proizvodno usmerjenega podjetja, kakršno Kovinoplastika Lož nedvomno je,” sporočajo iz uprave. Po prepričanju predsednika uprave Petra Nelca tuji finančni skladi načeloma niso ne dolgoročni lastniki niti jih poslovanje in dolgoročen razvoj podjetja ne zanima, saj običajno po nekaj letih podjetje ponovno prodajo. “Fokusirani so zgolj na ustvarjanje razlike med nakupno in prodajno ceno podjetja. Podpiramo prodajo investitorju s tem, da obstoječi lastniki in zaposleni obdržimo kontrolni delež v podjetju. Lož, ” še poudarja Nelec.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Prvi Festival podjetništva za mlade v Primorsko-notranjski regiji vzbudil vedoželjnost in ustvarjalnost

Mrežni podjetniški inkubator Perspektiva, ki v obdobju zadnjih štirih let udejstvovanju mladih na področju podjetništva …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja