Obvestilo

Projekt 42 maratonov ta konec tedna v Logatcu

Letošnji največji športno-dobrodelni projekt 42 maratonov v 42 dneh je danes gostila tudi Občina Logatec. Maratonec, triatlonce in vrhunski ekstremist Bogomir Dolenc je v logaškem Grajskem parku ob podpori lokalnih tekačev in v prisotnosti župana Berta Menarda začel svoj 30. tek. »Smo na drugi tretjini projekta, kar pomeni, da se bližamo koncu,« je povedal maratonec. »Iz Logatca gremo v Trbovlje, Tržič in Šentjur pri Celju, kjer bomo že tik pred ciljem.«

Bogomir Dolenc je svoj športno-dobrodelni projekt, namenjen zbiranju sredstev za ustanovo Mali vitez in njene male viteze, to so osebe, ki so se v otroštvu soočale s težko boleznijo rak, začel 25. avgusta v Velenju in od tedaj vsak dan preteče maratonsko razdaljo, to je dobrih 42 km po slovenskih občinah.

Zgodba gibanja za Male viteze je fascinantna in  iz kraja v kraj pušča močan vtis. »V nekaterih občinah so se bolj potrudili, v drugih manj,« pravi Dolenc, »generalno gledano pa gibanje za male viteze uspeva.« Po njegovih besedah na posamezno prireditev zberejo med 300 do 600 eur, številna pa so tudi podjetja, ki so pripravljena donirati za Male viteze.

Projekt se bo zaključil 5. oktobra na trasi Trojane – Velenje, kjer se bo Bogomir s pričakovano večjo skupino tekačev podal proti cilju v Velenju na zaključek z dobrodelnim koncertom in programom na mestnem trgu.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Postojna: Oktetu Bori priznanje Miroslava Vilharja

Na večer ob slovenskem kulturnem prazniku so se v Postojni z osrednjo prireditvijo poklonili največjemu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja