Obvestilo

Promocija čebelarstva je koristna za vso državo

Na god svetega Miklavža so se v Prešernovi dvorani narodnega doma v Logatcu zbrali predstavniki čebelarskih društev notranjske in obalnokraške regije. To je eno od enajstih regijskih srečanj, ki jih ob koncu vsakega leta opravijo predstavniki Čebelarske zveze Slovenije.

Logatec – Delo zveze v preteklem letu, ki ga ni bilo malo, in načrte za prihodnje leto, ki so precej drzni, je temeljito predstavil čelnik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč (na fotografiji). Njegovo predstavitev stas dopolnila tajnik ČZS Anton Tomec in svetovalka za varno hrano Nataša Lilek.

Med številnimi aktivnostmi je predsednik ČZS izpostavil prizadevanja za razglasitev  20. maja (rojstni dan prvega čebelarske učitelja Antona Janše) za svetovni dan čebel, za kar ima veliko posluha tudi slovenska politika. Vsekakor je to dobra priložnost za promocijo države navzven. Naša bogata čebelarska kulturna in arhitekturna dediščina (panjske končnice, slovenski čebelnjak)  kar vabita radovedne čebelarje in nečebelarje v našo deželo, ki se ponaša tudi z neprecenljivo naravno dediščino – kranjsko čebelo.

»Vse to spodbuja razvoj čebelarskega turizma, ki privablja tujce k nam. Ti pa seveda ne obiskujejo zgolj čebelarjev, ampak tudi druge zanimivosti in lepote Slovenije, s tem pa ustvarjajo prihodke tudi v drugih turističnih segmentih in v širšem gospodarstvu,« je zaključil Noč.

Marjan Papež

 

Ne spreglejte

V Notranjskem muzeju Postojna odprli novo razstavo »ROCK POSTOJNA«

V Notranjskem muzeju Postojna so v praznični december zakorakali z novo, prav posebno razstavo, ki …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja