Obvestilo

V Planini ob kulturnem prazniku proslava Svoboda domišljije

Planina – Domišljija – prosto kombiniranje misli in predstav. Tako se v slovarju glasi ena od razlag pojma, ki je bil rdeča nit dogodka ob slovenskem kulturnem prazniku v organizaciji Kulturno umetniškega društva Planina. Na proslavi z naslovom Svoboda domišljije so člani društva še enkrat dokazali, da premorejo veliko kreativnosti, saj so pripravili pester eno uro trajajoč program.

Pelo se je, recitiralo in dramatiziralo. Vokalna skupina Unica je proslavo odprla s himno in nadaljevala z venčkom pesmi o domovini in ljubezni. Gledališka skupina Ščuka je skrbela za povezovanje programa, postregla pa je tudi z zanimivo izvedbo recitala, in sicer v temi, saj, kot se je glasil del povezovalnega besedila, »bi bilo brez domišljije tako turobno in temno.« A glas, moč in upanje ponovno prikličeta svetlobo in domišljijo nazaj. Veliko mero le-te so pokazali otroci iz Otroške gledališke skupine Ščukice, ki so se predstavili z recitali o Pedenjpedu in lastnimi avtorskimi pesmimi. Manjkale niso niti pesmi v spomin na pesnika Prešerna in tako sta bili, v doživeti in z glasbo domiselno dopolnjeni verziji, odigrani Od železne ceste in Povodni mož. V goste je tokrat prišla Vokalna skupina Mavrica in napolnila dvorano kulturnega doma v Planini z milimi dekliškimi glasovi.

Kitice Zdravljice, ki so v intervalih odzvanjale tekom programa, so prireditev pripeljale do konca z mislijo na bratstvo in dobre ljudi. Sledila je še pobuda k vztrajanju na poteh ustvarjalnosti in domišljije ter povabilo k prijetnemu druženju.

D – da ti navdih,

O – odpihne skrbi,

M – misli prezrači

I – in zaposli.

Š – Šokantno

L – lepo je, ko te dobi,

J – jo vsak potrebuje

I – in si jo želi.

J – Je res, da včasih spi,

A – a ko pride, olepša stvari.

 

Maja Batagelj

Foto: Miro Kolar

Proslava-Planina Proslava-Planina2

Ne spreglejte

Zaradi Izlitja gnojnice iz kmetijskega obrata na Studencu pri Postojni potreben previdnostni ukrep

V nedeljo,18. februarja 2024,se  je okoli 17:30 zgodila nesreča na kmetijskem obratu Eko Kmetije Žgajnar …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja