Obvestilo

Prostovoljke in prostovoljci, junaki našega časa

Slovenska filantropija med 22. in 28. majem 2023 že tradicionalno organizira 24. Nacionalni teden prostovoljstva, katerega namen je praznovanje prostovoljstva in prostovoljskih organizacij, zahvala prostovoljcem za njihovo udejstvovanje in ozaveščanje najširše javnosti o vlogi in pomenu prostovoljstva.

V nizu prireditev, namenjenih prostovoljcem, ki so nepogrešljiv gradnik naše družbe in naših vrednot, je danes v Žalcu potekala slovesna podelitev prostovoljskih nazivov. Častno pokroviteljstvo Slovesnega dne prostovoljstva je prevzela predsednica Republike Slovenije dr. Nataša Pirc Musar.

Med prejemniki nazivov Prostovoljstvu prijazna občina je tudi letos Občina Postojna, ki prepoznava vrednosti prostovoljstva in prostovoljcev za razvoj občine in življenja v njej, izkazuje infrastrukturno in finančno podporo prostovoljskim organizacijam, je naklonjena izvedbi javnih natečajev za prostovoljce in prostovoljske organizacije ter letni podelitvi nagrad mladim prostovoljcem. Priznanje sta na dogodku ponosno sprejeli direktorica občinske uprave Marina Rebec in koordinatorka postojnske enote  Sopotnikov Ljubica Gutnik.

Med nagrajenimi šolami, ki so prostovoljski naziv letos prejele prvič je tudi Osnovna šola Prestranek. Z namenom razvoja in promocije prostovoljstva otrok in mladih v osnovnih in srednjih šolah ter dijaških domovih je namreč v šolskem letu 2022/23 že devetič potekal natečaj Junaki našega časa. Učenci, dijaki in njihovi mentorji so se angažirali in izpeljali številne prostovoljske aktivnosti in navdihujoče prostovoljske zgodbe. Na Osnovni šoli Prestranek so v okviru projekta »Druščine vilinskih žarkov« organizirali prostovoljstvo učencev_k – vilinov in vilink, ki so se odzvali na dogajanje v lokalnem okolju in se povezali z otroki iz ukrajinske sirotišnice, nastanjenimi v Slavini. Z mentoricami so obiskovali otroke, se z njimi družili in tako pozitivni zgled vključevanja in sprejemanja predstavili tudi drugim sokrajanom. Otrokom so pomagali pri učenju slovenskega jezika in sporazumevanja, jim predstavili svoje hišne ljubljenčke, jih spremljali na sprehodih po lokalnem okolju ter jim to razkazali skozi otroške oči.

Vir: Občina Postojna

Ne spreglejte

Pivška vaga na placu pri balincu zaživela v prenovljeni podobi

Konec junija je Trška skupnost Pivka odprla obnovljeno vago na placu pri balincu. V sklopu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja