Obvestilo

Proti Primorski znova potniški vlaki

Med Ljubljano in Primorsko bodo od ponedeljka znova vozili potniški vlaki, so sporočili iz Slovenskih železnic. Sanacija primorske železniške proge, ki je v lanskem žledolomu utrpela veliko škodo,se namreč končuje. Levi tir med Logatcem in Borovnico bodo elektrificirali še pred začetkom šolskega leta, zato bodo v ponedeljek, 31. avgusta, bodo vlaki vozili še po letnem voznem redu, v torek, 1. septembra, pa po zimskem voznem redu, ko je za vožnje predvidenih več vlakov.

Žled je februarja lani močno poškodoval primorsko železniško progo, med Borovnico in Pivko pa je bilo vozno omrežje za napajanje električnih vlakov skoraj popolnoma uničeno.

Slovenske železnice so nekaj dni po žledolomu oba tira usposobile za vožnje dizelskih lokomotiv. Konec lanskega leta je bilo vozno omrežje sanirano na celotnem odseku med Koprom oz. Sežano in Logatcem, zamenjava električnih lokomotiv z dizelskimi pa odtlej poteka na postajah Rakek in Borovnica.

Dela so nato nadaljevali na progi med postajama Logatec in Borovnica. Na tem odseku je po desnem tiru železniški promet z električno vleko stekel 18. junija, od takrat pa dela potekajo na levem tiru. Zdaj se končujejo tudi ta. / B. M. K./

Foto: R. K.

 

Ne spreglejte

Pivka je doma v Sloveniji in Evropi

Ob prazniku Občine Pivka je osrednji dogodek, slovesna prireditev v Krpanovem domu, izzvenel kot svojevrsten …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja