Obvestilo

Prva razstava turističnih spominkov na ogled v logaškem upravnem centru

Občina Logatec je aprila letos razpisala natečaj za izbor najboljših turističnih spominkov, prispele izdelke pa so včeraj  predstavili na priložnostni razstavi v avli upravnega centra.

Na natečaj se je prijavilo skupno sedem kandidatov s 25 izdelki. Strokovna komisija pod vodstvom dr. Antona Gosarja je izbrala tri izdelke, ki so dobili ime Najboljši turistični spominek Občine Logatec. Kot je povedal predsednik, so pri izbiri izhajali  iz tega, da bi spominek služil predvsem Logatčanom, ki bi ga lahko podarili svojim najdražjim, kakor tudi gostom iz zamejstva in sveta.

turisticni-spominki3

Največ točk je prejel milnik Lipovo kolo avtorja Dušana Šporarja. Gre za ročno izdelan podstavek za milo, narejen iz odpadnega lesa po žledolomu. Avtor je povedal, da za izdelavo milnika z uporabno vrednostjo potrebuje poldrugo uro

KoLOmed je drugi izbrani izdelek avtorice Albine Kržič, ki ga sestavljajo ličen valj iz lepenke, v katerem je na dnu stiliziran kozarec medu s posebnim lesenim tesnilom, zraven pa sodi še vrečka lipovega čaja.

Tretjenagrajena pa je bila Tjaša Šporar, hči prvonagrajenca, ki je svoj izdelek poimenovala Občina, ujeta v kos nakita. Obesek je narejen iz orehovega lesa, ki ga je leta 2014 poškodoval led in ima večplastno sporočilno vrednost. Tjaša je na odprtju razstave povedala, da ju družina pri umetniški dejavnosti podpira in spodbuja.

turisticni-spominki5

Kot je ob prvi tovrstni razstavi  v Logatcu  dejal župan Berto Menard, naj izdelki pomenijo spomin na prijetna doživetja v logaški občini, sam jih bo z veseljem podarjal svojim gostom in gostiteljem, Logatčani pa gotovo ne bodo prezrli njihove uporabne vrednosti. »Spominki naj omogočijo ponoven obisk gostov in na tem bi morali v Logatcu delati,« je dejal dr. Gosar.

Blanka Markovič Kocen

Foto: Blaž Korenč

turisticni-spominki2

 

 

Ne spreglejte

Bliža se Furmanski praznik v Postojni!

V organizaciji Turističnega društva Postojna bo v nedeljo, 7. julija 2024, v Parku Postojnska jama …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja