Obvestilo

Prvi curling turnir v Postojni

Na montažnem drsališču v Postojni, ki ga je postavilo podjetje Studio Proteus,  se je sinoči odvijal prvi curling turnir, zgodovinski dogodek za Postojno. Na  čisto pravi tekmi se je pomerilo 14 štiričlanskih ekip pokroviteljev drsališča.

curling1

Prehodni pokal je osvojila ekipa Pivke perutninarstva (na vodilni fotografiji), drugo mesto je zasedla ekipa Občine Postojna, tretja pa je bila ekipa podjetja Pirnat.

Boštjan Žitko, član zmagovalne ekipe Pivka perutninarstvo, je nad zmago in samo prireditvijo navdušen. “Balinanje je v naših krajih  tako ali tako nacionalni šport, zdaj pa smo ga prenesli še v zimski čas,” pravi.

Postojnski podžupan Andrej Berginc je po tekmi izrazil zadovoljstvo z osvojenim drugim mestom. “Upam, da bo prihodnje leto na turnirju še več ekip,” je dejal in pohvalil dobro pripravljeno drsališče ter organizacijo turnirja. “Postojna to potrebuje,” je prepričan Berginc.

Gašper Pirnat, predstavnik tretjeuvrščene ekipe Pirnat je curling igral prvič in je nad tem športom  navdušen. V ekipi Pirnat je poleg Gašperja in dveh sodelavcev nastopil tudi njegov oče Janez.

Za številne obiskovalce v sicer precej hladnem januarskem večeru je povsem tradicionalno slovensko poskrbel organizator, Studio Proteus: s klobaso z zeljem, sladkimi miškami ter hladnimi in toplimi napitki.

Z zanosom studia Proteus in Športne zveze Postojne lahko curling turnir postane tradicionalni športni dogodek.

Blanka Markovič Kocen

Foto: B. M. K., arhiv Studia Proteus

curling2

 

Ne spreglejte

Večer folklore v Cerknici

Kulturni dom v Cerknici je sinoči gostil Območno revijo folklornih skupin in poustvarjalcev glasbenega izročila …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja