Obvestilo

Prvi dan Linhartovega srečanja potrdil odličnost ljubiteljskega gledališča

Včeraj se je v Postojni pričelo 57. Linhartovo srečanje, na katerem se predstavlja izbor najboljših ljubiteljskih gledaliških predstav, nastalih v sezoni 2017/2018. V uvodnem dnevu so lahko obiskovalci videli tri predstave, na večerni slovesni otvoritvi srečanja pa je direktor Javnega sklada RS za ljubiteljske dejavnosti mag. Marko Repnik podelil Linhartovi plaketi in Linhartovi listini zaslužnim ustvarjalcem v ljubiteljskem gledališču.

Vse tri predstave so bile dobro obiskane, kar kaže, da ima ljubiteljsko gledališče svojo široko in zvesto občinstvo, ki jih je sprejelo z navdušenjem in toplo naklonjenostjo.

Po večerni predstavi je pred polno dvorano sledilo še slovesno odprtje festivala, na katerem je direktor JSKD mag. Marko Repnik podelil Linhartove plakete in listine za leto 2017 štirim neumornim ustvarjalcem na področju ljubiteljskega gledališča, ki so svojim delom pustili globok pečat v svojem domačem, pa tudi širšem okolju.

Prejemnika Linhartove plakete za leto 2017 sta Lili Bačer Kermavner in Srečko Kermavner, ki že več kot petintrideset let delujeta v Šentjakobskem gledališču v Ljubljani, Linhartove listine za leto 2017 pa sta prejela Mihael Starbek in Ludvik Kaluža.

Matjaž Šmalc

Goli pianist
Šest oseb išče Williama
Lili Bačer Kermavner, Srečko Kermavner in Marko Repnik

Ne spreglejte

Postojna: Oktetu Bori priznanje Miroslava Vilharja

Na večer ob slovenskem kulturnem prazniku so se v Postojni z osrednjo prireditvijo poklonili največjemu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja