Obvestilo

Prvi Knoblovi dnevi v Orehku

Po uspešno izpeljanem projektu Od Pavla Knobla, skovanem leta 2015, s katerim so se v Športno-kulturnem društvu in Krajevni skupnosti Orehek spomnili na svojega rojaka neuradnega prvega slovenskega pesnika Pavla Knobla, so se odločili, da poskusijo z nizom dogodkov zbranih pod imenom Knoblovi dnevi, ki jih podpira tudi Občina Postojna.

” Letošnji bodo prvi, za pokušino,” pove predsednik društva Mitja Klanjšek. ” Ker si ne želimo, da bi ostali le pri obeležitvi obletnice rojstva, ampak da se o Knoblu še naprej govori, smo se odločili, da izvedemo manjši festival in na njem ponudimo možnost predstavitve domačim ustvarjalcem. Zdi se nam, da bi to bilo tudi Pavlu všeč.”

V dveh dneh štirje dogodki

Prvi Knoblovi dnevi se bodo začeli v petek, 8. 9, ob 18.30 z večerom smeha, na katerem bo nastopil Boris Kobal  z gosti. Dobro znani slovenski igralec in režiser je bil v otroštvu velikokrat na obisku pri orehovških sorodnikih in zagotovo ne bo umanjkal kak spomin na ta leta.  Sledilo bo odprtje etnološke razstave starega kmečkega orodja  Brane domačega zbiratelja starih predmetov Branka Klanjška, ki jo bo pospremila tudi izdaja zloženke. Razstava bo ob predhodni najavi na ogled do konca leta.

Sobotno dogajanje bo v celoti posvečeno glasbi. Ob 17. 30 se bo začela glasbena delavnica za otroke od 6. do 12. leta starosti Z igro skozi glasbo, v izvedbi Do-Re-Mi ŽivljenjA.  Zaključila se bo s krajšim nastopom otrok pred koncertom domače gipsy-jazz zasedbe Salt PeeNuts ob 19.30 , ki si v domačih logih že pridno nabira zvesto občinstvo. Vstopnine na dogodke ne bo.

Dragana Čolić

 

Boris Kobal

Branko Klanjšek

 

 

Ne spreglejte

Štefančičeva nova knjiga – zborovska kronologija na Logaškem

Pesem druži in združuje ljudi, ki so si lahko še tako raznoliki po razmišljanju, čutenju, …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja