Obvestilo

Prvi »snežni šok« je mimo

Včerajšnje sneženje, ki je po Sloveniji povzročalo številne preglavice, je do jutra ponehalo. Tudi prometne razmere se umirjajo, promet po državi poteka tekoče. Kljub temu pa na nekaterih cestah še ostajajo ledene plošče. Po nižinah so najvišjo snežno odejo namerili v Ratečah, in sicer 30 centimetrov, v Postojni ga je 20 centimetrov.

Večji del države je včeraj prvič v tej zimi pokrila snežna odeja. Na cestah se je zgodilo več nesreč in zdrsov. Po podatkih Centra za obveščanje na cestišča se je pod težo snega podrlo več dreves, poledica pa je botrovala številnim nesrečam in poškodbam, ki so zelo obremenile ljubljansko urgenco.

Ponoči je sneženje povsod ponehalo in tudi promet po državi poteka tekoče. Na prometnoinformacijskem centru kljub temu pozivajo k previdnosti zaradi ledenih plošč na primorski in dolenjski avtocesti ter na ljubljanski obvoznici.

»Na odstavnih pasovih na primorski avtocesti na različnih odsekih še vedno večje število tovornih vozil. Promet poteka normalno po voznem in prehitevalnem pas,« še opozarjajo na prometnoinformacijskem centru.

.Na mejnih prehodih Babno Polje in Petrina zaradi zimskih razmer na Hrvaškem velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike. Prav tako je promet za ta vozila prepovedan na regionalnih cestah Ajdovščina-Col-Črni Vrh-Godovič in Godovič-Spodnja Idrija.

Po napovedi agencije za okolje bo danes popoldne po oblačnem dopoldnevu posijalo sonce, delno jasno pa bo tudi v nedeljo, medtem ko v ponedeljek lahko pričakujemo nekaj centimetrov novega snega.

STA/Uredništvo NzN

Foto: snezni-plugi.si

 

Ne spreglejte

Stoletje Godbe Cerknica v fotografskem objektivu

V Galeriji Krpan so sinoči odprli pregledno fotografsko razstavo, posvečeno stoletnici Godbe Cerknica, ki je …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja