Obvestilo

Prvi šolski dan: pomagajte otrokom, a ne delajte namesto njih

Za več kot 257.000 učencev in dijakov, od tega za 21.874 učencev prvič, so šole danes odprle vrata. Številni policisti, redarji in prostovoljci so skrbeli za čim varnejšo pot do šole in v okolici šol in vse udeležence pozvali k še dodatni previdnosti.

Šole v Primorsko-notranjski regiji po tradiciji na prvi šolski dan obiščejo župani, ki še posebej prisrčno pozdravijo prvošolce. V Logatcu, denimo, je župan Berto Menard v jutranjih urah obiskal največji šili, OŠ 8 talcev in Tabor, zatem pa še vse njune podružnice, tudi tiste, ki jih obiskuje le nekaj deset otrok, a so za lokalno skupnost velikega pomena.

Število otrok v Logatcu v zadnjih letih strmo narašča, zato se obe matični šoli srečujeta z veliko prostorsko stisko, ki pa jo občina, kot je povedal župan intenzivno rešuje. V svojem nagovoru je med drugim staršem položil na srce, naj otrokom vendarle ne nalagajo preveč bremen, saj morajo imeti tudi čas za igro in druženje. »Starši, spremljajte delo otrok in jim pomagajte, ne delajte pa namesto njih,« pa je prisotne pozvala ravnateljica OŠ 8 talcev Logatec Karmen Cunder, kjer so letos vpisali kar sto prvošolcev, šolo pa bo obiskovalo 757 učencev. Nekaj manj, 510, jih bo na OŠ Tabor Logatec, kjer so vpisali 24 učencev več kot lani.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

Ne spreglejte

Postojna: Oktetu Bori priznanje Miroslava Vilharja

Na večer ob slovenskem kulturnem prazniku so se v Postojni z osrednjo prireditvijo poklonili največjemu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja