Obvestilo

Prvi tekmovalni korak na dirkališču Gaj (Cerklje) v novo ero z uspešnim nastopom dirkačev kluba Ak MGM Postojna.

Cerklje – Poligon Gaj v Cerkljah ob Krki je prvič od začetka prenove zaživel. Kljub temu da bo treba do uradne otvoritve potrebno opraviti še veliko dela, so se v soboto tu prvič pomerili slovenski avtomobilisti, javnosti pa so se predstavili profesionalni kolesarji KK Adria Mobil.

Z dirkalnikom Renault Clio RS, je bil v generalni razvrstitvi najhitrejši Matej Grudnik. Sledila sta mu dirkača Ak MGM Postojna, ki sta se izmenjavala v dirkalniku MG ZR 105, Manuel Dessardo in Marjan Nagode. Na dirki bi moral nastopiti tudi tretji član MGM Postojna,Grega Premrl, ki bi bil zagotovo prvi favorit za zmago, vendar mu je to preprečila bolezen. Za Grego so v tem trenutku najpomembnejše priprave na zadnji Rally Idrija, kjer lahko še osvoji odlično tretje mesto generalno za državno prvenstvo Slovenije.

Številni gledalci so v sončnem in toplem vremenu lahko uživali tudi v nastopih dirkalnikov ekipe Lema Racing. Najštevilčnejši so bili dirkalniki pokala Renault Twingo (tudi Nagode je nastopil v tej kategoriji). V diviziji, rezervirani za te dirkalnike, se je pričakovano najbolje odrezal aktualni prvak evropskega pokala ESET in lanski državni prvak Republike Slovenije, Boštjan Avbelj.

Da lahko prireditev Dan odprtih vrat avtošporta na poligonu Gaj res označimo za pravi praznik slovenske tehnične kulture, je za nameček nekaj krogov odpeljal izjemni superšportni avtomobil slovenske izdelave Tushek TS600 Pista.

Predsednik Zveze za avtošport Slovenije in najodgovornejši v izvedbi prenove poligona Gaj Anton Anderlič ter predsedujoči domačemu Avto-moto društvu Gaj Andrej Franko sta izrazila svoje zadovoljstvo ob izvedbi prireditve. Poligon zdaj čaka prenova asfaltne podlage, v celoti pa bo zaživel v prihodnjem letu in zagotovo pripomogel k zmanjšanju žrtev mladih na naših cestah, saj bodo lahko svoj adrenalin, pod nadzorom sproščali za na to pripravljenem okolju in ob prisotnosti vseh varnostnih služb.

DIRKA SE NA DIRKALIŠČIH IN NE NA CESTAH! ČE SI DIVJAK – NISI JUNAK!

AK MGM Postojna

dirka-cerklje2

 

dirka-cerklje3

Ne spreglejte

S slikarjem Petrom Lazarevićem med ustvarjalnimi sprehodi in portreti

V Jožefovi galeriji Doma Marije in Marte v Logatcu so sinoči odprli pregledno razstavo slikarja …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja