Pudingovo pecivo

To sladico si je pred leti zaželel oče, ko je obujal spomine po hrani iz mladosti. Torej je to recept moje babice, ki je delno z Dolenjske, delno z Notranjske oziroma z meje med tema pokrajinama. Sladica se zdi zanimiva, ker bi glede na ime pričakovali puding kot nadev, vendar je v receptu uporabljen prah oz. masa za pripravo pudinga. In priprava te sladice je veliko enostavnejša in hitrejša kot priprava samega pudinga. Vse merimo z žlico, in sicer s tisto, s katero jemo juho, največja v jedilnem priboru.

Sestavine:

½ pecilnega praška
2 jajci
9 žlic moke
2 žlici olja
9 žlic sladkorja
9 žlic mleka
1 vanilijin sladkor
1 puding (prah za pripravo pudinga)

Pripomočki:
Jedilna žlica
Plastična posoda za maso
Pekač

Potek dela:

Zmešamo sladkor, vanilijin sladkor in jajci , nato dodamo ostale sestavine, da dobimo gosto maso. Maso zlijemo na globok pekač, na katerega smo dali papir za peko in pečemo v vnaprej ogreti pečici na 180° C 20 do 25 minut. Če nismo prepričani, ali je pečeno ali ne, v biskvit zapičimo zobotrebec in če ven povlečemo čistega, je pečeno. Ohlajen biskvit razrežemo ter ponudimo.

Namig kuharja:

Priporočam uporabo vanijivevega ali čokoladnega pudinga, saj s sadnim pudingom ni takega učinka.Sama delam dve masi, najprej po receptu naredim z vanilijevim, nato z isto količino s čokoladnim pudingom in masi zmešam v pekaču.

Besedilo in foto: Klavdija Hiti

 

Ne spreglejte

Šunka v testu

Velika noč, pirhi, šunka, pletenice, potica in seveda hren. Zakaj tokrat ne bi pripravili šunko …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja