Postojnska jama Triglav
Obvestilo

Pudingovo pecivo

To sladico si je pred leti zaželel oče, ko je obujal spomine po hrani iz mladosti. Torej je to recept moje babice, ki je delno z Dolenjske, delno z Notranjske oziroma z meje med tema pokrajinama. Sladica se zdi zanimiva, ker bi glede na ime pričakovali puding kot nadev, vendar je v receptu uporabljen prah oz. masa za pripravo pudinga. In priprava te sladice je veliko enostavnejša in hitrejša kot priprava samega pudinga. Vse merimo z žlico, in sicer s tisto, s katero jemo juho, največja v jedilnem priboru.

Sestavine:

½ pecilnega praška
2 jajci
9 žlic moke
2 žlici olja
9 žlic sladkorja
9 žlic mleka
1 vanilijin sladkor
1 puding (prah za pripravo pudinga)

Pripomočki:
Jedilna žlica
Plastična posoda za maso
Pekač

Potek dela:

Zmešamo sladkor, vanilijin sladkor in jajci , nato dodamo ostale sestavine, da dobimo gosto maso. Maso zlijemo na globok pekač, na katerega smo dali papir za peko in pečemo v vnaprej ogreti pečici na 180° C 20 do 25 minut. Če nismo prepričani, ali je pečeno ali ne, v biskvit zapičimo zobotrebec in če ven povlečemo čistega, je pečeno. Ohlajen biskvit razrežemo ter ponudimo.

Namig kuharja:

Priporočam uporabo vanijivevega ali čokoladnega pudinga, saj s sadnim pudingom ni takega učinka.Sama delam dve masi, najprej po receptu naredim z vanilijevim, nato z isto količino s čokoladnim pudingom in masi zmešam v pekaču.

Besedilo in foto: Klavdija Hiti

 

Ne spreglejte

Perutničke na žaru

Za zimo pride pomlad, iz preteklosti pridemo v sedanjost in prihodnost. V preteklih tednih in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja