Obvestilo

Pust v Cerknici: Na sobotni otroški maškaradi je bilo nadvse živahno

Butale/Cerknica – Danes popoldne je bilo v cerkniški športni dvorani izjemno živahno, saj se je tam odvijal veliki pustni živ-žav za najmlajše. Največjo otroško maškarado s coprnicami, butalci in žabci so letos popestrili še smrkastična talentka Sabina Veber – Binna, Melita Osojnik, animatorji, čebelice iz Plesne šole Evora ter cerkniške mažoretke. Fotogalerije na dnu prispevka (foto: Bor Šparemblek in Miha Belca; pust.si).

Kot je verjetno že vsem znano, je Butalski inštitut za intiligenco (BUZI) na podlagi mnogih raziskav že pred časom prišel do pomembne ugotovitve: Naši najmlajši morajo takoj ob rojstvu, če ne že prej, prejeti dobršno dozo Pusta v svoje življenje. V nasprotnem primeru jim grozi bolezen, imenovana hipopustitis (pomanjkanje pusta). Simptomi se kažejo v prekomerni zagrenjenosti in čemernosti v pustnem času.

In najboljše zdravilo je otroška maškarada, na kateri poteka prenos pustnega vzdušja na mlajšo generacijo. Slednje v Cerknici že dolga leta poteka na pustno soboto in tudi danes je bilo tako. Tu so se, kot je že običajno, zbrale vse tradicionalne maske, kot so butalci, žabe in čarovnice, ki so ob vzpodbudi animatorjev in glasbenih gostov veselo rajali v družbi mladih obiskovalcev.

Ti pa danes niso bili navadni otroci – prelevili so se v princeske, prince, škratke, gasilce, policiste, smrkce, mucke, miške, medvedke, čebelice, žabice, super-mene, spajder-mene, bet-mene, tako pis-mene kot nepis-mene, ki so se danes zabavali v družbi Melite Osojnik, čebelic iz plesnega kluba Evora, s Smrketo – Sabino Veber Binno ter mažoretkami!

Pustno društvo Cerknica dodaja še nekaj:
“Ali veste kakšna je razlika med otrokom, ki se udeleži otroške maškarade, in med otrokom, ki se je ne udeleži? V eni sami črki. Razpoloženje taprvega je pustno, razpoloženje drugega pa pusto. Vštulimo otrokom še tisti »N« v razpoloženje in jih peljite vsaj na jutrišnji tradicionalni karneval po ulicah Cerknice, da bo tudi njihovo razpoloženje pustNo.”

Fotogalerije (kmalu več) na dnu prispevka (foto: Bor Šparemblek in Miha Belca).

 

Ne spreglejte

Jakovica: poklon koncertnemu in opernemu pevcu Samu Smerkolju

Na belo nedeljo so se v Jakovici zbrali, da bi odkrili spominsko ploščo koncertnemu in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja