Obvestilo

Pust v Galeriji Krpan

Oblast v Cerknici so včeraj prevzeli Butalci. Potem ko so pred kulturnim domom žagali babo, so se preselili še v Galerijo Krpan, kjer razstavljajo likovni velikani Pustnega društva Cerknica Marjan Manček, Božidar Strman Mišo in Maksimilijan Rot.

Pust-krpan1

Cerknica se je že spremenila v prave Butale. Že od prihodu v občino so nas pozdravili mati Uršula in Butalci, ki so žagali babo, cerkniški župan Marko Rupar pa se je za teden dni moral posloviti od svoje županske funkcije in oblast predati Butalcem z njihovim županom na čelu. 

Pust-krpan4

V pustne barve je že odeta tudi Galerija Krpan v Cerknici, kjer so včeraj odprli razstavo, posvečeno trem velikim notranjskim likovnikom in legendam Pustnega društva Cerknica. Svoj prostor v galeriji so tokrat dobili Marjan Manček, Božidar Strman Mišo in Maksimiljan Rot. Otvoritve se je udeležil tudi Butale Bent s svojo uspešnico Butalc! vseh dežel. Odlomke iz butalske biblije je brala igralka Marijana Brecelj, potem pa se je dogajanje izpred odra galerije Krpan preselilo v njeno notranjost. 

Z butalskimi norijami Butalci nadaljujejo danes, ko bo na sporedu zasedanje Butalskega deželnega zbora Budez 2015 v športni dvorani v Cerknici ob 19. uri. Na butalski zabavi pod šotorom pred šolo pa bodo Butalce zabavali nihče drug kot Modrijani. Mogoče pa se Butalci nalezejo kančka modrosti! Vabljeni!

Besedilo in foto: Andreja Jernejčič
Pust-krpan5

Ne spreglejte

Jakovica: poklon koncertnemu in opernemu pevcu Samu Smerkolju

Na belo nedeljo so se v Jakovici zbrali, da bi odkrili spominsko ploščo koncertnemu in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja