Obvestilo

Računsko sodišče potrdilo nezakonitost ravnanja občine Postojna

Zoran Mladenovič, vrhovni državni revizor Računskega sodišča Republike Slovenije, je potrdil, da je bilo ravnanje Občine Postojna v zahtevi po odstranitvi plakatov podpore kandidatu za župana Igorja Marentiča nezakonito. »Volilna kampanja je namreč določeno obdobje pred dnevom glasovanja, torej tudi pred dnevom glasovanja v drugem krogu županskih volitev,« je zapisal vrhovni državni revizor in dodal, da smejo organizatorji drugih volilnih kampanj iz prvega kroga županskih volitev dati za drugi krog županskih volitev druge oblike prispevek tako, da na svojih plakatih podprejo kandidata za župana. »Poziv v.d. direktorja občinske uprave o prekoračitvi kvote plakatnih mest in očitanem spreminjanju vsebine je torej nezakonit in ničen, kar smo trdili že od samega začetka,« je poudaril Igor Marentič, kandidat za župana Občine Postojna.

»Zdaj, ko je jasno razvidno, da protikandidat izrablja svoj položaj v predvolilni kampanji z angažiranjem vseh občinskih struktur, vključno z uradno spletno stranjo, sem še bolj prepričan, da občina Postojna potrebuje novo vodstvo, ki bo ščitilo občane, ne pa svoje pozicije,« je za spletni portal Novice z Notranjske povedal Marentič. (B. M. K.)

Ne spreglejte

Prvi Festival podjetništva za mlade v Primorsko-notranjski regiji vzbudil vedoželjnost in ustvarjalnost

Mrežni podjetniški inkubator Perspektiva, ki v obdobju zadnjih štirih let udejstvovanju mladih na področju podjetništva …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja