Obvestilo

Rakek bo dobil športno dvorano

Direktorji podjetij Riko, As Primus in Jelovica Hiše so z Občino Cerknica danes podpisali pogodbo za projektiranje in gradnjo športne dvorane Rakek, ki bo služila za športne, šolske in izvenšolske dejavnosti ter tudi za kulturne in družabne prireditve. Celotna vrednost projekta je 3.042.375 evrov z upoštevanim ddv, športna dvorana pa naj bi bila zgrajena do začetka prihodnjega šolskega leta.

Cerknica – »To je za Občino Cerknica pomemben projekt in velik korak naprej na področju športa,« je na dobro obiskani novinarski konferenci uvodoma dejal cerkniški župan Marko Rupar. Po njegovih besedah bo objekt nizkoenergetski in okolju prijazen, dvorana pa bo sprejela do 560 gledalcev.  Investicija je iz družbeno-ekonomskega vidika po oceni cerkniškega župana vsekakor upravičena, saj bo med drugim zagotovila prepotrebne površine za izvedbo pouka športne vzgoje Osnovne šole Rakek in raznih prireditev ter izvajanje programov zdravega načina življenja in rekreacije za vse starostne skupine.

Neto površina vseh prostorov športne dvorane je 2.248 kvadratnih metrov, sama dvorana v pritličju meri 1.336 kvadratnih metrov. V dopoldanskem času bo objekt rezerviran za športno vadbo šolarjev, v popoldanskem in večernem pa za rekreacijo, treninge ter tekmovanja rekreativnih in vrhunskih športnikov. Ob odlični akustiki bodo tu lahko  potekale tudi kulturne prireditve.

Občina Cerknica je z izvajanjem projekta začela že v letu 2015, za izvajalca del je bil na javnem razpisu izbran konzorcij podjetij v skupnem nastopu, Riko, As Primus in Jelovica Hiše.

Po pridobitvi gradbenega dovoljenja se bo Občina Cerknica prijavila na razpis Fundacije za šport za sofinanciranje novogradnje in na razpis Eko sklada za pridobitev neposredne finančne spodbude.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

Ne spreglejte

Kolesarčki spoznavali prometna pravila

Sklad vrtca Kurirček Logatec Vesele nogice je s članicami sklada v sodelovanju z vodstvom vrtca …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja