Obvestilo

Rakek na kanalizacijskem omrežju do konca leta

Občina Cerknica je zaključila  projekt Odvajanje in čiščenje odpadnih voda v porečju Ljubljanice – 2. sklop, v katerem je med Rakekom in Uncem zrasla nova čistilna naprava, zgradili pa so tudi več ko 15 kilometrov kanalizacije in osem črpališč. Do konca leta 2015 se bo na kanalizacijsko omrežje priključilo 95 odstotkov Rakeka.

Ko bo zagotovljena 95-odstotna priključenost na kanalizacijski sistem s čiščenjem na čistilni napravi, se bo občina Cerknica osredotočila na drug projekt, s katerim bo na čistilno napravo priključila še Unec, Ivanje selo in Slivice, kar naj se bi zgodilo do konca leta 2018.

Projekt je vreden slabih 11 milijonov evrov, dober milijon je prispevala država, 3 milijone in pol občina, ostalo pa Kohezijski sklad Evropske unije.

Občina Cerknica si z izvedbo projekta obeta celovit razvoj podeželja, dvig kakovosti vode, posledično pa zdravja in kakovosti življenja prebivalcev in povečano priseljevanje, seveda,  poleg ohranjanja čiste vode reke Ljubljanice.

Na sliki z leve: Andrej Ivanc Riko d.o.o., izvajalci del, Marko Rupar, župan Občine Cerknica, Gűnter Sovič, Proplus d.o.o., predstavnik nadzora projekta

Besedilo in foto: Andreja Jernejčič

NK Cerknica1 NK Cerknica2 NK Cerknica3

Ne spreglejte

Na finalu POPRI tudi letos najboljši

Finale in zaključna prireditev nacionalnega tekmovanja v podjetniških idejah mladih POPRI, ki se je včeraj …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja