Obvestilo

Rakovški gasilci aktivni v mesecu požarne varnosti

Osrednja tematika letošnjega meseca požarne varnosti je posvečena ljudem s posebnimi potrebami. Te osebe v primeru požara v objektu ne slišijo navodil, ne morejo brati navodil z ustnic, navajene so se orientirati po zvokih (v nevarnosti jih preveč zvokov zmoti), gibajo se  počasneje ipd. V takšnih primerih postane požar še bolj nevaren, uporabniki objekta pa so izpostavljeni večjem tveganju (vir: www.gasilec.net). Z namenom ozaveščanja krajanov na področju preventive in predstavitve gasilske organizacije smo gasilci PGD Rakek poleg vseh rednih mesečnih usposabljanj in vaj izvedli tudi dva večja dogodka.

V četrtek, 2. oktobra, je v organizaciji PGD Rakek na OŠ Jožeta Krajca Rakek potekal tehnični dan na temo zaščite in reševanja. Namen tega dneva je bil učencem predstaviti čim več služb, ki v primeru nezgode ali neljubega dogodka posredujejo po klicu na številko 112.

Tehnični dan je bil sestavljen iz treh sklopov. V prvem delu je bilo kratko predavanje na temo zaščite in reševanja s predstavitvijo organiziranosti in sestave enot, ki sodelujejo v sistemu.

V nadaljevanju so se na prikaznih točkah učenci spoznavali s delom in opremo Rdečega križa Cerknica, Policije PP Cerknica, Jamarskih reševalcev iz JD Rak Rakek, gasilci prostovoljnih gasilskih društev iz regije pa so jim prikazali opremo in vozila za različna posredovanja.

gasilci Rakek2

V soboto, 4. oktobra, smo pred pošto na Rakeku pripravili dan odprtih vrat PGD Rakek. Med 15:00 in 18:00 uro nas je obiskalo veliko število krajanov, kateri so si z zanimanjem ogledali vozila, opremo in delo na prikaznih točkah. Posebej smo bili veseli velikega obiska mladih.

Gasilci-rakek3

Ves čas smo bili aktivni tudi na info točki, kjer so imeli obiskovalci možnost vpisa h gasilcem, vzeti brošure s preventivnimi napotki in knjigo o zgodovini društva ter pridobiti vse ostale informacije o društvu.

Poleg vseh navedenih aktivnosti smo med dnevom odprtih vrat od predstavnika podjetja Valkarton Rakek uradno prejeli v uporabo tudi AED (avtomatski eksterni defibrilator), ki so nam kupili s pomočjo Avtoservis Vis in Urbas ter gostišča Pav iz Rakeka. Hvala vsem za razumevanje in pomoč pri našem poslanstvu!

Gasilci Rakek

Ne spreglejte

Našo regijo bogati 13 obetavnih podjetniških zgodb

DIATONIČNE HARMONIKE IZ LIPOVEGA LESA IN POBEG V TROPSKI GOZD STA LETOŠNJI ZMAGOVALNI POSLOVNI IDEJI …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja