Obvestilo

Rakovčani po skoraj 40 letih dočakali športno dvorano

Na Rakeku so včeraj slavnostno odprli športno  dvorano na katero so krajani čakali skoraj 40 let. Dobro tri milijone evrov vredno investicijo so namenu predali župan Marko Rupar, ravnateljica rakovške šole Anita Knez in predsednik krajevne skupnosti Marjan Vadnu.

»Danes so se uresničila naše in moje sanje,« je ob odprtju uvodoma dejal župan Rupar in dodal, da z veseljem pričakuje trenutke, ki jih bo skupaj s krajani in športniki deležen v novi dvorani. Rupar je vnovič poudaril, da je občina plačala vse svoje obveznosti in se tako odzval na očitke, da nekateri podizvajalci še niso prejeli plačila. V dvorani bodo po županovih besedah potekale tudi kulturne prireditve. »Območje rakovške šole se spreminja v sodoben vzgojni-izobraževalni in športni center. Gre za nizkoenergetski objekt, ki se imenitno sklada z okoljem, dvorana pa je primerna za igranje malega nogometa, rokometa, tenisa, odbojke, košarke, namiznega tenisa, badmintona, igre med dvema ognjema ter druge športne panoge. Dopoldne jo bodo uporabljali osnovnošolci, popoldne in zvečer pa rekreativni športniki in člani društev.

Kot je poudaril podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Janez Sodržnik, je poslanstvo Olimpijskega komiteja tudi razvijati šport v lokalnih okoljih. »Naredili ste dober projekt,« je dejal Sodržnik. Ravnateljica Anita Knez pa je izrazila upanje, da je njihovi učenci ne bodo uporabljali le pri telovadbi, pač pa tudi sicer in tako poskrbeli za zdrav način življenja.

Krajani so po uradnem odprtju napolnili dvorano, ki sprejme 560 ljudi, in si z zanimanjem ogledali nastope skupine Dunking Devils in ritmičnih gimnastičark z rakovške šole. PO prijateljski nogometni tekmi veteranov domačega kluba z veterani ljubljanske limpije so nastopile še cerkniške mažorete iz kluba Mace.

Blanka Markovič Kocen

I Foto: Ljubo Vukelič

 

 

 

Ne spreglejte

Postojna: Oktetu Bori priznanje Miroslava Vilharja

Na večer ob slovenskem kulturnem prazniku so se v Postojni z osrednjo prireditvijo poklonili največjemu …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja