Obvestilo

Raziskovalne počitnice Notranjskega parka

Cerknica – Otroci so že v nestrpnem pričakovanju krompirjevih počitnic. Tudi letos si jih bodo lahko obogatili z različnimi aktivnostmi. V občini Cerknica zanje poseben program pripravlja Notranjski regijski park, ki v zadnjem letu več moči usmerja tudi v pripravo kakovostnih pedagoških vsebin ter v sodelovanje z lokalno skupnostjo.

»Park redno sodeluje z okoliškimi vrtci, ki jim nudi brezplačne izlete in sprehode po naravni in kulturni dediščini Notranjske. Letos smo začeli tudi z novim ustvarjalnim projektom – natečajem na temo Vode Notranjske, ki vključuje osnovne šole in njihove podružnice iz Občin Bloke, Loška dolina in Cerknica,« našteva Dejvid Tratnik z Notranjskega regijskega parka.

Med počitnicami pa za otroke pripravljajo tematsko obarvane vsebine iz geografije, zgodovine in biologije. Tokrat bodo med 2. in 4. novembrom spoznavali drevesne vrste Notranjskega regijskega parka, osnove izdelave herbarija, več bodo izvedeli o gobah in gobarjenju ter obiskali Križno jamo. »Ugotovili smo, da otroke in njihove starše v parku najbolj pritegne samo kakovostno preživljanje prostega časa. Starši otroke pripeljejo, da so ti čim več na svežem zraku in vsaj za kratek čas oddaljeni od pametnih tablic in drugih modernih pripomočkov,« pojasnjuje Tratnik, tudi vodja raziskovalnih počitnic. Glede obiska pove, da so z odzivom staršev in otrok zadovoljni, saj se počitnic v povprečju udeleži najmanj 15 otrok, v tokratnem terminu pa so za osnovnošolce razpisali 25 prostih mest.

Maruša Opeka

Foto: Arhiv NRP

raziskovalne-pocitnice-mladina

raziskovalne-pocitnice-pozornost

Ne spreglejte

V Pivki ustavili pijano voznico in sopotnika

S Policijske uprave Koper sporočajo, da so v ponedeljek ob 23.45 pri Pivki ustavili osebni …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja