Obvestilo

Raziskovalno poletje v Notranjskem regijskem parku

Notranjski regijski park je v juliju pripravil pet dni raziskovalnih počitnic za otroke. Deset mladih raziskovalcev je vsaj dan kar vpijalo znanje, ko so učili o invazivnih rastlinah in živalih, kaj živi na polju, travniku ali pašniku, kako se iz posekanih dreves razbere starost drevesa, kdo je živel v preteklosti na čarobnemu hribu Slivnica, spoznali legendo o nastanku Cerkniškega jezera, pomen samoraslih živih mej in prehranjevalnih spletov. Najbolj so si zapomnili izolacijo DNK, ko so se dotaknili svojih genov in, ko jim je ribič pokazal, kako se lovi.

»Domov so se vračali polni novih spoznanj, doživetij in želje po delitvi svojega znanja z domačimi in prijatelji,« je povedala mama enega udeleženca.

Vsi, ki so zamudili, imajo ponovno možnost udeležbe v avgustu. Najmlajše (6-12 let) čaka šest tematskih dni, namenjenim spoznavanju ptic, požiralnikov, čudežnih rastlin in še marsikaj drugega.  Program bo precej drugačen, zato se Notranjski park veseli povratnih raziskovalcev, kot vseh novih. Prijavite se čim prej, saj je število mest omejeno na 12 in, kot so nam povedali na TIC-u, je prostih le še nekaj mest. Več informacij: www.notranjski-park.si

Larisa Tomšič

Foto: arhiv NRP

RAZISKOVALNE POČITNICE1

raziskovalne počitnice 2

Ne spreglejte

S slikarjem Petrom Lazarevićem med ustvarjalnimi sprehodi in portreti

V Jožefovi galeriji Doma Marije in Marte v Logatcu so sinoči odprli pregledno razstavo slikarja …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja