Obvestilo

Razvojotroka.si je letošnja Naj podjetniška ideja

V podjetniškem inkubatorju Perspektiva Postojna se je v sredo odvil zaključek tradicionalnega  natečaja Inovativna Postojna 2019. Kandidati so več mesecev pridno pilili svoje podjetniške ideje, z zaključno predstavitvijo so poskusili prepričati komisijo, sestavljeno iz znanih podjetnikov, za zmago na natečaju. To je uspelo trem izmed dvanajstih finalistov, med katerimi je najbolj blestela Tina Hrabar, ki je za program Razvojotroka.si kot naj podjetniško idejo prejela 1.500 eur.

 Po besedah Tamare Bergoč, koordinatorice projekta v podjetniškem inkubatorju, kjer izvajajo aktivnosti, med katerimi je tudi natečaj Inovativna Postojna, je število prijavljenih projektov tudi letos presenetilo, tako po kvantiteti kot po kvaliteti.

Natečaj Inovativna Postojna so v podjetniškem inkubatorju Perspektiva Postojna organizirali že četrto leto zapored. Izmed 20 prejetih prijav so v maju  izbrali 16 idej, ki so jih nato nosilci razvijali skozi predavanja v okviru podjetniške šole v juniju in septembru ter osebno z dodeljenimi mentorji. Na predavanjih so se kandidati izobraževali na temo poslovnega načrta, marketinga, javnega nastopanja in se naučili pripraviti poslovno predstavitev, s katero so na zaključku nastopili pred strokovno komisijo in se potegovali za nagrade.

Naj podjetniška ideja, razvojotroka.si, je spletni program razvoja otroka z izpostavljenima duševno in čustveno komponento. Projekt Učenje in motiviranje branja, ki ga je v okviru programa Težki bralci ob bolezni svojega sina razvil  Nenad Arizamovič, je bil nagrajen s 1.000 evri za Naj družbeno koristno idejo, 500 evrov pa je za Naj pitch idejo, Kineziološki center, prejela Tjaša Savkovič.

Predstavljeni so bili še številni drugi zanimivi projekti, kot denimo Nogavičnik Metke Uhelj, ki pomaga pri sortiranju nogavic, naravni serum One drop Lili Škerl, ki naj bi zdravil kožne bolezni, Zelena gmajna Sebastjana Habjana, ki je razvil način za pokrivanje nerodovitnih sistemov in še mnogi drugi.

Besedilo in foto: Blanka Markovič Kocen

 

Ne spreglejte

Jakovica: poklon koncertnemu in opernemu pevcu Samu Smerkolju

Na belo nedeljo so se v Jakovici zbrali, da bi odkrili spominsko ploščo koncertnemu in …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja