Obvestilo

Rdeči križ Slovenije razdelil že za več kot 550 tisoč evrov pomoči

Pri Rdečem križu Slovenije so vse od noči iz 3. na 4. avgust 2023, ko so našo državo zajele rekordne padavine, v nenehnem uresničevanju svojega glavnega poslanstva – pomagati ljudem.

Slovenijo so v noči iz 3. na 4. avgusta 2023 zajele najobilnejše padavine v zgodovini naše države, ki so povzročile poplavljanje rek, divjanje hudourniških voda in proženje plazov ter prizadele 2/3 ozemlja naše države. Prostovoljci RK so neprestano na terenu: poskrbeli oz. pomagali so pri evakuaciji in nato nastanitvah več kot tisoč oseb, katerih življenja so bila ogrožena, dostavljali in razdeljevali so ustekleničeno vodo, hrano in higienske pripomočke tudi na najbolj nedostopna področja, kasneje nudili prvo pomoč in (laično) psihosocialno podporo.

Na pomoč so se nemudoma odzvala številna nacionalna društva Rdečega križa in tudi Mednarodna federacija Rdečega križa in Rdečega polmeseca (IFRC), z donacijami, tako finančnimi in materialnimi, so pomagala domača in tuja podjetja ter seveda ogromno posameznikov, ki so prispevali vsak po svojih najboljših močeh – bodisi s finančnimi transakcijami ali SMS sporočili. Ob tej priložnosti se RKS  še enkrat zahvaljuje prav vsem.

 

RKS/Uredništvo NzN

 

 

Ne spreglejte

Bliža se Furmanski praznik v Postojni!

V organizaciji Turističnega društva Postojna bo v nedeljo, 7. julija 2024, v Parku Postojnska jama …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja